Oameni obisnuiti care s-au casatorit cu membri ai familiilor regale (Galerie foto)

Vineri, 08 Martie 2013, ora 12:58
13179 citiri
Oameni obisnuiti care s-au casatorit cu membri ai familiilor regale (Galerie foto)

Incepand cu isteria creata in jurul nuntii ditre Printul William si Kate Middleton si pana la casatoria dintre printesa Ugandei si un om de afaceri american, opinia publica este pasionata de povestile de dragoste ale membrilor familiilor regale.

Aceasta obsesie devine si mai puternica in momentul in care un membru al familiei regale se casatoreste cu un om obisnuit, pentru ca fiecare viseaza, in sinea sa, ca, cel putin teoretic, acest noroc ar putea da peste oricine, remarca Business Insider, care ofera mai multe exemple de astfel de casatorii, de peste tot din lume.

Jetsun Pema a devenit regina Bhutanului

Jetsun Pema a dobandit titlul de Majestatea Sa Regina Bhutanului in urma casatoriei cu regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Printul a cunoscut-o pe Jetsun atunci cand ea avea sapte ani si el 17, in timpul unui picnic la care se afla cu familia lui. Printul i-a spus fetei ca, daca atunci cand va creste, el va fi singur si ea la fel, se vor casatori.

Printul si-a respectat cuvantul si, pe data de 13 octombrie 2011, cand Jetsun avea 20 de ani, cei doi s-au casatorit in cadrul unei ceremonii traditionale budiste.

Grace Kelly, printesa de Monaco

Titlul dobandit de Grace Kelly a fost Alteta Sa Regala Printesa de Monaco.

Actrita l-a intalnit pe Rainier, printul mostenitor al Principatului Monaco, in timpul unei sedinte foto la care ea era cat pe ce sa nu ajunga. Perioada in care printul i-a facut curte actritei a fost destul de scurta, casatoria fiind grabita de preotul american Francis Tucker, ajutorul si consilierul printului Rainier.

Grace Kelly si printul Rainier de Monaco s-au casatorit in data de 19 aprilie 1956, dar mariajul s-a incheiat brusc in data de 14 septembrie 1982, cand actrita americana a murit prematur intr-un accident de masina. Din casatoria lor au rezultat trei copii.

Christopher Thomas a devenit printul Ugandei

Christopher Thomas a devenit print al Ugandei dupa ce s-a casatorit cu printesa Ruth Komuntale.

Cei doi s-au intalnit in timp ce printesa studia in Washington DC. Christopher Thomas era contabil la postul Discovery Channel din Silver Spring. Dupa logodna lor, Christopher a fost acceptat in familia regala a Ugandei. Casatoria a avut loc in data de 17 noiembrie 2012, in Uganda.

Kate Middleton a devenit ducesa de Cambridge

Kate Middleton a dobandit titlul de Alteta Sa Regala Ducesa de Cambridge.

Kate si printul William s-au cunoscut in 2001, la Universitatea St. Andrews din Scotia si au continuat sa se intalneasca la intervale neregulate timp de zece ani.

Nunta lor a avut loc in data de 29 aprilie 2011 si a fost un fenomen cu rasunet in intreaga lume. Perechea se numara inca printre cele mai indragite cupluri regale, iar Kate este insarcinata cu primul ei copil, care urmeaza sa se nasca in luna iulie.

Rania Al Yassin a devenit Regina Iordaniei

Titlul oficial al Raniei Al Yassin este Regina Consoarta a Iordaniei.

Rania lucra la biroul companiei Apple din Amman, unde l-a cunoscut pe printul Abdullah al II-lea, la un dineu oficial. Dupa cate se pare, cei doi s-au indragostit imediat, logodindu-se dupa numai doua luni.

Abdullah al II-lea a urcat pe tron si a devenit Regele Iordaniei in februarie 1999, iar o luna mai tarziu, pe 22 martie, cuplul s-a casatorit. Cei doi au patru copii impreuna.

Letizia Ortiz Rocasolano a devenit printesa a Spaniei

Letizia Ortiz Rocasolano a dobandit titlul de Alteta Sa Regala Printesa de Asturia.

Fost jurnalist la CNN, Letizia se afla in 2002 pe malul Galiciei, unde avusese loc o scurgere de petrol, iar acesta plutea la suprafata apei. Printul Felipe al Spaniei se afla si el in zona, vizitand persoanele afectate de dezastrul respectiv. Cei doi s-au indragostit pe loc si s-au casatorit pe data de 24 mai 2004. Au impreuna doua fete.

Tatiana Blatnik a devenit printesa a Greciei

Titlul oficial pe care l-a dobandit este Alteta Sa Regala Printesa Tatiana a Greciei si Danemarcei.

Tatiana, fost organizator de evenimente pentru designerul Diane von Furstenberg, l-a intalnit pe printul Nikolaos in 2003 in timpul unei vacante la munte, prin intermediul unui prieten comun. Printul era cunoscut de multa vreme drept un celibatar. Casatoria lor, una traditionala greceasca, a avut loc pe data de 25 august 2010.

Farah Pahlavi a devenit imparateasa a Iranului

Titlul oficial care i-a revenit acesteia a fost Majestatea Sa Imparateasa Iranului (a fost apoi exilata).

Farah studia la Scoala Speciala de Arhitectura, cand imparatul Shah Mohammed Reza Pahlavi a venit sa viziteze aceasta institutie. Imparatul s-a intalnit cu cativa studenti iranieni de la aceasta scoala, iar Farah s-a numarat printre acestia. Cei doi s-au casatorit pe data de 21 decembrie 1959 si au fost impreuna pana in luna iulie 1980, cand Shah a murit de cancer. Au avut impreuna patru copii.

Adans Lopez Peres a fost print timp de un an

Adans Lopez Perez nu a primit niciun titlu oficial in urma casatoriei sale cu printesa Stephanie de Monaco. Modul in care s-au conoscut cei doi reprezinta inca un mister, dat fiind faptul ca Adans Lopez Perez era un trapezist portughez dintr-o familie cu traditie in acest sens.

Cei doi s-au casatorit in secret in Elvetia, pe data de 12 septembrie 2003, dar mariajul nu a durat mult: s-au despartit zece luni mai traziu si au divortat oficial in luna noiembrie 2004.

Charlene Wittstock a devenit printesa de Monaco

Titlul oficial obtinut de Charlene Wittstock a fost Alteta Sa Regala Printesa de Monaco.

Charlene Wittstock, fosta inotatoare din Africa de Sud, l-a intalnit pe printul Albert al II-lea de Monaco (care este fiul lui Grace Kelly) in anul 2000, cand se afla in vizita in acest stat pentru a participa la o competitie de inot. Cei doi s-au afisat in mod oficial ca un cuplu in timpul Jocurilor Olimpice din 2006, desfasurate in Torino, Italia.

Charlene s-a casatorit cu printul Albert al II-lea in data de 2 iulie 2011. Cei doi sunt inca impreuna in ciuda zvonurilor privind anumite probleme.

Lady Diana Spencer a devenit Printesa de Wales

Diana Spencer a avut tilul de Alteta Sa Regala Printesa de Wales.

Printul Charles s-a intalnit pentru o scurta perioada de timp cu sora mai mare a Dianei, Sarah, dar tanara Diana a fost cea care l-a impresionat cu adevarat pe print.

Diana si Charles au inceput sa se intalneasca atunci cand ea avea numai 19 ani, iar el peste 30.

Diana si printul Charles s-au casatorit pe data de 29 iulie 1981 si au divortat pe 28 august 1996. La aproape un an dupa divort, Diana a murit in mod tragic intr-un accident de masina, pe 31 august 1997.

Silvia Sommerlath a devenit Regina a Suediei

Titlul oficial ce i-a revenit Silviei Sommerlath a fost Alteta Sa Regala Regina Silvia a Suediei.

Silvia l-a intalnit pe Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei la Jocurile Olimpice din 1972, unde ea era angajata ca interpret si gazda a evenimentului. Casatoria dintre Silvia Sommerlath si regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a avut loc pe data de 19 iunie 1976, in urma mariajului lor rezultand trei copii.

Daniel Westling a devenit Duce al Suediei

Titlul dobandit de acesta a fost Alteta Sa Regala Printul Daniel, Duce de Vastergotland.

Daniel a fost instructor personal al Altetei Sale Regale Printesa Victoria a Suediei. Cei doi s-au indragostit si s-au casatorit in iunie 2010. Au impreuna o fiica.

Pentru scurta vreme, nu se stia exact daca Daniel va deveni o persoana stilata dupa casatorie. In plus, tatal Regelui Carl al XVI-lea Gustav al Suediei s-a opus mariajului de la inceput. Dupa ce Daniel a participat la diverse sedinte in care a deprins bunele maniere si sa se comporte ca un membru al familiei regale, a fost in final acceptat.

Mette-Marit Tjessem Hoiby a devenit Printesa a Norvegiei

Titlul oficial dobandit de Mette-Marit Tjessem Hoiby a fost Alteta Sa Regala Printesa a Norvegiei.

Cei doi s-au intalnit pentru prima data in cadrul unui picnic organizat in cadrul Quart Festival, cel mai important festival de rock din Norvegia. Insa numai dupa mai multi ani s-au intalnit din nou si au inceput o relatie.

Cei doi s-au casatorit pe data de 25 august 2001 si au doi copii impreuna. Mette-Marit mai are si un fiu dintr-o relatie anterioara.

Michiko Shoda a devenit imparateasa a Japoniei

Michiko Shoda a dobandit titlul oficial Majestatea Sa Imperiala Imparateasa Japoniei.

Michiko l-a cunoscut pe imparatul Akihito al Japoniei la o partida de tenis in Karuizawa, in 1957. Mai multi oficiali s-au opus casatoriei dintre cei doi, printre acestia numarandu-se si mama imparatului, dorind ca printul sa isi aleaga o nevasta din fosta familie imperiala sau din cadrul monarhiei japoneze.

Dar perechea nu s-a lasat intimidata de dorintele familiei regale, casatorindu-se in 10 aprilie 1959. Au impreuna trei copii si au continuat sa infrunte traditia educandu-si ei insisi odraslele, in loc sa le incredinteze sambelanilor de la Curte.

Lalla Salma a devenit printesa a Marocului

De profesie inginer, Lalla Salma a devenit Alteta Sa Regala Printesa Lalla Salma.

Desi debutul relatiei lor este inconjurat de mister, Lalla l-a cunoscut pe Regele Mohammed al VI-lea de Monaco in cadrul unei petreceri private organizata in 1999.

S-au casatorit in octombrie 2001 si au impreuna doi copii. Lalla il reprezinta uneori pe rege in cadrul intalnirilor oficiale.

Mabel Wisse Smit a devenit Printesa a Danemarcei

Titlul oficial pe care l-a primit a fost Alteta Sa Regala Printesa Mabel Martine de Orange-Nassau.

Mabel l-a cunoscut pe Printul Johan Friso prin intermediul prietenei lor comune, Laurentien Brinkhorst, care ulterior s-a casatorit cu fratele lui Johan, Printul Constantin.

Johan a trebuit sa renunte la dreptul sau la tron pentru ca guvernul a refuzat sa propuna casatoria lor aprobarii Parlamentului, dupa ce primul ministru a aflat ca Mabel avusese o relatie cu un cunoscut traficant de droguri, in timp ce era la facultate. Cei doi s-au casatorit in aprilie 2004 si au impreuna doua fiice.

Maxima Zorreguieta va deveni Regina a Olandei

Titlul oficial pe care-l va primi este Alteta Sa Regala Printesa Maxima a Olandei si Printesa de Orange-Nassau. Acest titlu ii va fi acordat pe data de 30 aprilie 2013.

Maxima l-a intalnit pe Willem-Alexander, mostenitor al coroanei olandeze, in Spania, in timpul Targului de Primavara din Sevilla. Maxima a spus in mai multe interviuri ca nu stia ca Willem este print si credea ca glumeste. S-au casatorit in februarie 2002 si au trei fiice. Willem-Alexander va urca la tron anul acesta, in data de 30 aprilie.

Marie Chantal Miller a devenit Printesa a Greciei

Titlul oficial acordat Mariei Chantal Miller este Alteta Sa Regala Printesa Pavlos a Greciei si Printesa Danemarcei.

Prima intalnire a Mariei Chantal Miller cu Printul Pavlos al Greciei a fost organizata de Alecko Papamarkou, bancher din New York. Acesta i-a adus impreuna la o petrecere aniversara a familiei Niarchos. Marie si Printul Pavlos al Greciei s-au casatorit in iulie 1995 si au cinci copii.

Mary Elizabeth Donaldson a devenit Printesa a Danemarcei

Titlul oficial dobandit de Mary Elisabeth este Alteta Sa Regala Printesa Danemarcei.

Mary Elizabeth si Printul Frederik al Danemrcei s-au intalnit in 2000, in timpul Jocurilor Olimpice din Sydney. Printul s-a prezentat ca Fred si nu i-a spus femeii cu care se intalnea ca facea parte dintr-o familie regala decat dupa ce relatia lor a evoluat. S-au casatorit in aprilie 2008 si au impreuna patru copii.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#casatorii membri familii regale, #casatorii familii regale, #membri familii regale, #relatii membrii familii regale, #oameni obisnuiti familia regala, #oameni obisnuiti casatoriti sange nobil , #Kate Middleton