Preparate traditionale pentru nunta, din intreaga lume (Galerie foto)

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 18:14
3931 citiri
Preparate traditionale pentru nunta, din intreaga lume (Galerie foto)

Foarte multe tari au preparate culinare deosebite folosite doar atunci cand se sarbatoreste o nunta, despre unele crezandu-se chiar ca aduc noroc, fertilitate si liniste proaspatului cuplu. Pana si printul William si Kate Middleton (din Marea Britanie), care se vor casatori pe 29 aprilie anul acesta, au ales pentru nunta un tort cu fructe - traditie ce dateaza inca din timpurile medievale.

Iata insa, potrivit Woman's Day, cateva dintre preparatele de nunta traditionale ale catorva tari din lume:

1. Bem Casados, Brazilia

Acesta este un desert care presupune cate doua fursecuri rotunde unite fie de o crema cu caramel sau cu oua, fie de gem. Fiecare "minge" rezultata este ambalata individual, legata cu o funda si oferita oaspetilor la sfarsitul celebrarii.

2. Nuci de kola, Nigeria

In tribul igbo din sudul Nigeriei, nucile de kola (fructe ale unui arbore care creste in special in Africa, Jamaica si Brazilia) sunt folosite indeosebi in scopuri medicinale. Fiind bogate in cafeina, ele sunt consumate pentru a potoli foamea si pentru a da energie.

Nucile de kola reprezinta insa si o traditie la nunti, fiind oferite pentru a simboliza capacitatea cuplului de a trece peste diferentele dintre cei doi parteneri. O nunta in tribul igbo nu este incheiata pana cand mirii si parintii lor nu mananca un astfel de fruct.

3. Tang yuan, China

In China se crede ca un mire si o mireasa trebuie sa aiba acest preparat (mingi din orez) in ziua nuntii sau in noaptea din ajunul nuntii pentru a fi siguri ca au un mariaj placut si "dulce". Insa important este ca cei doi sa nu mestece mingile din orez pentru a nu le distruge forma rotunda; ei trebuie sa le inghita asa cum sunt, intregi, ca sa poata beneficia de noroc.

4. Tort cu fructe, Anglia

Ideea de a avea un tort cu fructe la nunta dateaza in Anglia din timpuri medievale, cand oaspetii aduceau mici prajituri ornate cu fructe, nuci si martipan - simboluri ale fertilitatii si norocului - , pentru ca proaspetii casatoriti sa se sarute deasupra lor.

5. Migdale glazurate, Grecia

In Grecia si in alte tari mediteraneene sunt folosite migdale glazurate, gustul dulce al zaharului si cel amarui al migdalelor simbolizand urcusurile, respectiv coborasurile, dintr-o casnicie. Ele sunt daruite de obicei oaspetilor in saculeti si in numar impar - acesta simbolizand faptul ca cei doi nu vor putea fi despartiti.

6. Miere si iaurt, India

In loc de tort de nunta, in India se foloseste frecvent iaurt amestecat cu miere. Preparatul, denumit madhupak, simbolizeaza un inceput "dulce" in casnicie, prin miere, si o sanatate vesnica - prin iaurt.

7. Foy Thong, Thailanda

Acest preparat, care ar putea fi tradus drept "fire aurii de matase", este un desert stravechi, facut din galbenus si sirop de zahar, care are aspectul unor taitei foarte subtiri. Este destul de dificil de facut, iar scopul este ca "firele" sa fie cat mai lungi cu putinta. Ele simbolizeaza dragostea eterna.

8. Kazunoko, Japonia

In Japonia, icrele de hering (kazunoko) simbolizeaza fertilitate si prosperitate. Icrele, care sunt galbui sau uneori chiar rozalii, sunt uscate la soare si tinute in saramura pentru a putea forma o singura bucata. Sunt adesea servite pe pat de orez, si reprezinta o alegere populara si pentru Anul Nou.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#preparate nunta traditionale lume, #preparate nunta traditionale tari, #preparate nunta exotice , #nunta