Printii William si Harry se bat in elicoptere - care e mai tare? (Galerie foto)

Joi, 09 Februarie 2012, ora 18:10
3340 citiri
Printii William si Harry se bat in elicoptere - care e mai tare? (Galerie foto)
Foto: zimbio.com

Printul Harry se va reintoarce in Afganistan, in calitate de copilot si artilerist al unui elicopter Agusta Westland Apache.

Odata cu revenirea sa in Afganistan, vor fi doi membri ai familiei regale britanice care vor fi mobilizati intr-un serviciu operational, pentru prima oara de cand s-au format Fortele Armate, relateaza The Telegraph.

Printul Harry va fi atasat escadrilei 662, regimentul 3 al Corpului Aerian, despre care se spune ca are cea mai mare "rata de ucidere" dintre toate unitatile care sunt detasate in Afganistan, inregistrand o medie de doi talibani omorati in fiecare saptamana.

Mezinul familiei regale din Marea Britanie, al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, va prelua rolul de copilot si artilerist al unui elicopter Apache puternic inarmat.

In varsta de 27 de ani, printul Harry a primit premiul pentru cel mai bun copilot artilerist, miercuri seara, la capatul unui program intensiv de antrenament pe elicopterele Apache, care a durat 18 luni.

Foto: fotocommunity.com

Capitanul Wales, asa cum este cunoscut in lumea armata, este astfel apt pentru lupta. Nu se stie inca data cand acesta va ajunge in Afganistan, putand sa mai dureze intre o jumatate de an si un an pana cand va aparea pe campul de razboi.

Foto: jet-airlinezz.blogspot.com

La randul sau, printul William a fost atasat escadrilei 22, din Anglesey, Tara Galilor, incepand cu august 2010. Aceasta divizie a luat parte la 277 de iesiri anul trecut, in urma carora 204 oameni aflati in dificultate pe mare sau pe uscat au fost salvati.

Foto: johnstokesphotography.x10.mx

El se afla intr-o misiune de sase saptamani, a Fortelor Aeriene Regale, in Insulele Falkland, o detasare care a inflamat tensiunile cu Argentina, ce a numit aceasta misiune "o provocare". Printul William piloteaza un elicopter Westland Sea King si, spre deosebire de fratele sau, el efectueaza misiuni de salvare si de supraveghere.

Foto: airliners.net

Elicopterul printului Harry, Agusta Westland Apache, este o versiune modificata a Boeing AH-64D Apache Longbow, construit pentru Armata Britanica. Rolul sau este de a oferi sprijin aerian. Viteza maxima atinsa este de 158 de noduri, adica 290 de kilometri pe ora. Pretul unui astfel de aparat este de aproximativ 42 de milioane de euro.

Foto: The Telegraph

Elicopterul printului William, Westland Sea King, este o versiune modificata a elicopterului Sikorsky S-61 Sea King, fiind folosit in misiuni de cautare si de salvare. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 125 de noduri, adica aproximativ 230 de kilometri pe ora. Este dotat cu aparate de detectare prin infrarosu, navigatie prin satelit, radar de cautare si elevator folosit in salvarile de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prințul William, cu zâmbetul pe buze la prima apariție publică după anunțul trist făcut de soția sa Kate
Prințul William, cu zâmbetul pe buze la prima apariție publică după anunțul trist făcut de soția sa Kate
Prinţul de Wales, William, şi fiul său cel mare, prinţul George, au asistat joi seară la meciul Aston Villa – Lille, din Conference League. A fost prima lor ieşire publică de după...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Printul Harry, #Printul William, #Harry Agusta Apache, #William Sea King , #stiri printul William