Funar nu mai vrea referendum pe aceeasi tema timp de 5 ani

Miercuri, 05 Decembrie 2007, ora 12:53
658 citiri
Funar nu mai vrea referendum pe aceeasi tema timp de 5 ani

Senatorul PRM Gheorghe Funar a initiat un proiect de lege prin care presedintelui i se interzice sa mai organizeze timp de cinci ani un plebiscit pe aceeasi tema, daca cel anterior a fost invalidat, arata NewsIn.

Initiativa de modificare a Legii referendumului specifica si faptul ca in cazul in care consultarea poporului este invalidata, cheltuielile de organizare vor fi imputate sefului statului, "pentru ca a propus o tema falsa care nu reprezinta o prioritate pentru poporul roman".

In plus, un alt amendament al peremistului propune ca "toti cetatenii care se prezinta la vot sunt amprentati prin aplicarea unei substante speciale de culoare mov pe degetul mic de la mana dreapta, substanta ce nu poate fi inlaturata cel putin 24 de ore. In cazul in care se gasesc intr-o situatie diferita amprentarea se face pe un alt deget".

Potrivit aceleiasi propuneri, listele electorale suplimentare se afiseaza timp de 48 de ore, dupa incheierea alegerilor, la sectiile de votare, iar ele pot fi puse la dispozitia partidelor, alaturi de listele permanente.

Funar doreste ca partidele neparlamentare sa aiba reprezentanti in Biroul Electoral Central, iar membrii BEC sa depuna un juramant in fata Parlamentului, prin care sa se angajeze ca "vor anihila orice tentativa de de fraudare a alegerilor".

De asemenea, Funar stipuleaza in propunerea de modificare a Legii referendumului ca BEC anuleaza alegerile din sectiile de votare sau din circumscriptiile unde au fost inregistrate fraude. Prin initiativa lui Funar se confera prefectului dreptul de a interzice referendumurile locale vizand autonomia teritoriala pe criterii etnice.

Cat priveste afisele electorale, initiativa stipuleaza ca sunt permise numai cele care combina culorile tricolorului, de asemenea propunerea obliga Parchetul sa se sesizeze din oficiu pentru infractiunile despre care au fost instiintate birourile electorale sau BEC de catre partidele politice, aliante, observatori, mass-media sau cetateni.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...