Funar va sesiza Parchetul in legatura cu declaratiile sefului Jobbik

Duminica, 11 August 2013, ora 19:34
3556 citiri
Funar va sesiza Parchetul in legatura cu declaratiile sefului Jobbik

Noul presedinte al PRM, Gheorghe Funar, a criticat, duminica, lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de declaratiile facute de liderului partidului maghiar Jobbik la Joseni, despre necesitatea obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc, si a precizat ca va sesiza Parchetul.

"Presedintele si premierul sunt tot timpul in vacanta si merg pe politica strutului cand se produc astfel de manifestari. Daca o actiune cu o asemenea tema avea loc in Germania sau Franta, Italia, Polonia sau Israel, individul era bagat in duba si dus la puscarie, cercetat in stare de arest", a inceput Funar, potrivit Adevarul.

Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

"Sunt multe ilegalitatile pe care le-a facut Gabor Vona, incepand cu incalcarea Constitutiei si terminand cu infractiuni din Codul penal impotriva statului roman. Procurorii trebuie sa-si faca datoria.

In timp ce se deruleaza asemenea manifestari anti-romanesti, procurorii cerceteaza spaga de 100 de lei pentru aflarea subiectelor la Bac sau mita de 200 de lei pentru a mitui o comisie de examen la un liceu din Bacau. Altii, vin din Ungaria si fac apel la actiuni rapide si in forta pentru dezmembrarea Romaniei si nu se cerceteaza nimic", a avertizat Funar.

Presedintele partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prezent la tabara de vara a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), a anuntat ca formatiunea sa nu va renunta la lupta pentru anularea Tratatului de la Trianon, care a consfintit granitele Romaniei de astazi.

"Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona in cadrul discursului sau de la Borzon, judetul Harghita.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Funar plangere sef Jobbik, #Funar declaratii sef Jobbik , #Gheorghe Funar