Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Migratie politica in prag de campanie electorala

Sambata, 22 Martie 2008, ora 12:55
2168 citiri
Migratie politica in prag de campanie electorala

Se apropie campania electorala si partidele fac ultimele recrutari. Sambata senatorul independent Radu Tirle (ex-PD) si-a anuntat adeziunea la PNL, iar deputatul Dan Mocanescu, ales in Parlament in 2004 pe listele PRM, a devenit membru al organizatiei judetene a PD-L Constanta.

Radu Tirle a fost ales senator pe listele PD, dupa ce a fost unul dintre cei care a adus formatiunii foarte multe voturi in campania din 2004, de la comunitatea neoprotestanta pe care o reprezinta.

"De ieri (vineri n.r.) Radu Tirle (foto) este membru cu drepturi depline al PNL. Biroul Permanent a decis sa-i dam si o functie si a fost numit vicepresedinte al PNL Bihor. Avem nevoie de un asemenea constructor, de echipa si de proiectele lui. Locul lui era aici de multa vreme", a declarat presedintele PNL Bihor, Cornel Popa.

"Am colaborat de mult timp cu Radu Tirle. E mai compatibil aici decat acolo (PD-L, n.r.)", a declarat si deputatul PNL, Valeriu Boeriu, citat de NewsIn.

Radu Tirle nu a spus pe ce post va candida la urmatoarele alegeri. El a declarat, in urma cu o luna, ca si-ar dori tot un mandat de senator. Tirle a declarat ca va continua proiectele incepute sub mandatul PD-L. "Am colaborat bine cu Cornel Popa, pentru atragerea de fonduri si cu secretarul general al Guvernului Ilie Bolojan. Dorim sa schimbam multe in Oradea si in judet", a spus Radu Tirle.

Reprezentantii PNL Bihor au declarat ca nu se tem de consecintele care le-ar putea avea faptul ca Radu Tirle a fost acuzat in mai multe randuri ca ar reprezenta doar comunitatea de neoprotestanti, el fiind pastor. "I s-a agatat o eticheta ca ar reprezenta doar comunitatea de neoprotestanti. Este o eticheta care i-a fost pusa pentru a fi de folos celui care zugraveste", a mai declarat Valeriu Boeriu.

Pe de alta parte, Dan Mocanescu a fost prezentat, sambata, intr-o conferinta de presa, de liderul filialei PD-L, deputatul Stelian Dutu.

"Ca si colegi in Comisia de munca, am avut o colaborare foarte buna. Am apreciat maniera in care s-a implicat, fiind si reprezentant al structurilor sindicale, si a avut o decizie hotaratoare la anumite proiecte de acte normative. Sper ca vor face o echipa si se va implica in activitate politica si cea cea parlamentara", a spus, sambata, Stelian Dutu.

La randul sau, noul membru PD-L, Dan Mocanescu, a declarat ca de deputatul Stelian Dutu il leaga o colaborare mai veche. "M-a preocupat modul in care imi pot continua proiectele, absorbtia fondurilor si cresterea investitiilor intr-un judet care, in pofida aspectului turistic si estival, nu se bucura de rezultate bune. Eu am castigat o sansa, iar partidul un truditor", a spus acesta.

Deputatul Dan Mocanescu a fost reprezentantul sindicatelor pe listele PRM la alegerile parlamentare din 2004, iar in prezent figura ca si independent la Uniunea Crestin Democrata.

In alta ordine de idei, liderul PD-L Constanta, deputatul Stelian Dutu, a delclarat ca organizatia judeteana este pregatita pentru alegerile locale, fiind finalizate candidaturile pentru toate primariile si incheiate toate listele de consilieri.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#radu tirle, #PDL, #PNL, #dan mocanu, #PRM, #migratie, #campanie , #stiri PRM