PC si PRM solicita retragerea trupelor din Irak si Afganistan

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 15:05
1107 citiri
PC si PRM solicita retragerea trupelor din Irak si Afganistan

Liderii Partidului Conservator si ai Partidului Romania Mare au cerut, din nou, retragerea trupelor romanesti din Irak si Afganistan, in contextul in care vineri a fost inregistrata o noua victima in randul militarilor romani dizlocati pe aceste fronturi.

Pentru victimele conflictelor din Irak si Afganistan vinovat este "tandemul iresponsabil Basescu Tariceanu", a acuzat vineri liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a solicitat din nou, in cadrul conferintei saptamanale de presa, retragerea trupelor romanesti din aceste teatre de operatiun, informeaza Newsin.

"Inca o data, PRM cere retragerea trupelor noastre si din Afganistan, si din Irak. Toate aceste victime se retin in sarcina tandemului iresponsabil Basescu-Tariceanu, care ar fi capabil de orice ticalosie pentru a face pe plac marelui licurici american si a se mentine la putere", a declarat vineri liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor.

In acelasi timp, liderii Partidului Conservator au cerut CSAT sa ia din nou in discutie un plan de retragere a trupelor romanesti.

"Reprezentantii PC solicita Consiliului National de Aparare a Tarii elaborarea unui program de retragere a trupelor romanesti din Irak si Afganistan", se precizeaza intr-o scrisoare de condoleante transmisa familiei fruntasului Claudiu Marius Covrig, ucis vineri in Afganistan.

"Consideram ca este imperios necesar ca si Romania sa aiba un calendar de retragere a trupelor asa cum au facut majoritatea tarilor care au avut trimise forte militare in aceste zone", sustin conservatorii, care au pornit demersul de solicitare a retragerii trupelor din 2005.

Un militar a fost ucis si alti trei au fost raniti in Afganistan, vineri, in jurul orei 5.00, ora Romaniei, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii.

Militarii Batalionului 300 Infanterie Galati se aflau intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). Patrula, formata din patru transportoare amfibii blindate, a fost atacata de forte insurgente cu armament usor si aruncatoare de grenade, la aproximativ 50 km de Qalat, fiind lovite doua transportoare.

In urma atacului, fruntasul Claudiu Marius Covrig, aflat in primul dintre transportoare, a fost ucis. Militarul decedat a fost transportat la Baza Lagman din Qalat.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
#Irak, #Afganistan, #Militari, #retragere, #Claudiu Marius Covrig , #stiri PRM