PRM a pierdut procesul pe uninominal

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 14:19
1853 citiri
PRM a pierdut procesul pe uninominal

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, recursul PRM impotriva sentintei instantei anterioare de a respinge suspendarea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Decizia de marti a instantei este definitiva. Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, s-a aratat dezamagit de decizia IICCJ.

"Eu ce pot sa mai spun? Ca avem atata dreptate incat nu stiu cine sa mai aiba curajul sa ne-o dea?", a declarat Bolcas pentru Antena 3, precizand ca PRM mai asteapta si decizia Curtii Constitutionale care a fost sesizata de acelasi partid cu privire la neconstitutionalitatea unor Ordonante de Guvern care reglementeaza uninominalul.

PRM a sustinut, in motivele de recurs, ca prima instanta, respectiv Curtea de Apel, ar fi ignorat probele depuse de partid privind probarea existentei unui prejudiciu material si perturbarea grava a functionarii unor autoritati si servicii publice implicate in procesul de organizare a desfasurarii alegerilor, pagube ce ar fi aduse de Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

De asemenea, PRM a aratat, in motivele de recurs, ca delimitarile pentru trei circumscriptii si pentru circumscriptia din afara granitelor s-ar fi facut in lipsa unei hotarari a comisiei parlamentare, contrar legii. In plus, PRM sustine ca si in celelalte colegii ar fi fost incalcate in repetate randuri hotararile Comisiei Parlamentare.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 25 septembrie solicitarea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, deoarece partidul nu a facut dovada unui "prejudiciu material viitor si previzibil" si nu a aratat motivele pentru care HG 802/2008 nu ar fi legala, motiveaza instanta.

De asemenea, instanta a mai aratat, in motivare, ca suspendarea unui act administrativ poate fi dispusa numai cu indeplinirea a doua conditii si anume: existenta unui caz bine justificat si necesitatea prevenirii unei pagube iminente, conditii ce nu au fost indeplinite prin actiunea PRM.

Intre timp, Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 28 octombrie, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul in care PRM cere anularea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, procesul fiind supendat pana la o decizie a CCR.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#IICCJ, #uninominal, #respins, #PRM , #stiri PRM