Ce mai promite PSD in campanie? Taie tot ce misca, de la TVA la impozitul pe profit

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 22:18
9922 citiri
Ce mai promite PSD in campanie? Taie tot ce misca, de la TVA la impozitul pe profit
Foto: Arhiva Ziare.com

TVA ar urma sa scada, de la 1 ianuarie 2018, de la 20% la 18%, iar impozitul pe dividende de la 5% la 0%, se arata in capitolul "Masuri Fiscale" din programul de guvernare "Indrazneste sa crezi in Romania", prezentat miercuri de presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea.

Impozitul pe venit ar urma sa devina 10% de la 1 ianuarie 2018, pentru venituri mai mari de 24.000 lei anual, iar pentru cele mai mici de 24.000 de lei anual sa devina 0% de la 16%. De asemenea, se intentioneaza eliminarea contributiilor pentru somaj, concedii, creante salariale si risc de accidente.

Impozitul pe C.A. pentru microintreprinderi urmeaza sa fie, de la 1 martie 2017, de 1% pentru microintreprinderile cu 1-9 angajati, iar plafonul C.A. sa creasca de la 100.000 de euro la 500.000 de euro.

Impozitul pe profit pentru centrele de cercetare-dezvolare va scadea de la 16 % la zero, cu o scutire pe 10 ani, de la 1 martie 2017. Tot de la acea data TVA la locuinte ar urma sa fie eliminat, la fel si pentru materiile prime si serviciile din agricultura.

Pentru publicitate, TVA ar urma sa scada de la 20% la 9%, de la 1 martie 2017, se arata in document.

PSD mai vrea eliminarea si impozitului pentru transferul proprietatilor cu o valoare mai mica sau egala cu 200.000 de lei si scaderea acestuia la 3% pentru cele cu o valoare mai mare de 200.000 lei, fiind estimat un impact asupra bugetului de stat de 0,2 miliarde de lei.

Si impozitul pe terenul agricol ar urma sa fie de 0%, de la 46 de lei pe hectar, de la 1 ianuarie 2018, la fel si impozitul pe autoturisme cu o capacitate mai mica sau egala cu 1.600 de centimetri cubi, motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfa, etc.

PSD doreste infiintarea gratuita de SRL-uri, cu un leu capital social, infiintarea acestora sa dureze o zi, iar contul bancar sa fie gratuit.

Programul cuprinde o schema de ajutor pentru start-up-uri care prevede alocarea sumei de 200.000 de lei pe proiect pentru un antreprenor, o finantare pentru 10.000 de start-up-uri anual, si o procedura simplificata pentru depunerea si aprobarea proiectelor - online, o zi.

Documentul reafirma eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 martie 2017, printre acestea fiind timbrul de mediu pentru inmatricularea auto, toate taxele de la Registrul Comertului si taxele Radio-TV.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#PSD taxe impozite, #PSD TVA 2018, #PSD impozit profit , #alegeri