Congres extraordinar PSD pe 27 septembrie

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 13:09
889 citiri
Congres extraordinar PSD pe 27 septembrie

Biroul Permanent al Partidul Social Democrat a decis luni convocarea unui Congres extraordinar pentru data de 27 septembrie la care urmeaza sa fie aprobata oferta de guvernare pe care PSD o propune dupa alegeri si sa fie stabilit candidatul pentru functia de premier.

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat intr-o conferinta de presa organizata la sfarsitul sedintei Biroului Permanent ca data Congresului ar putea fi modificata deoarece, conform statutului PSD, acesta trebuie precedat de reuniunea Comitetului Executiv si de un Consiliu National.

Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca toti membrii BPN prezenti la sedinta au votat in favoarea convocarii Congresului extraordinar.

Tot la Congres vor fi prezentati si candidatii la alegerile parlamentare si oferta de guvernare.

Diaconescu a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca lista candidatilor pentru functia de prim-ministru ramane "deschisa", in conditiile in care cineva se va "simti in stare" sa puna in aplicare programul de guvernare.

Totodata, un alt subiect care se va afla pe agenda Congresului Extraordinar al PSD va fi propunerea social-democratilor de modificare a Constitutiei, in contextul in care atat social-democratii cat si liderii PNL si PD-L s-au pronuntat in ultima perioada in favoarea acestei idei.

"Partidele propun variante politicianiste care nu au legatura cu realitatile existente", a declarat Cristian Diaconescu, caracterizand dezbaterile recente pe acest subiect drept "o discutie libera, de vara", care au vizat tinte proprii, cum ar fi propunerile monarhiste, facute de liberali, respectiv transformarea Romaniei intr-o republica prezidendiala, ceruta de PD-L.

"Din perspectiva PSD dorim o dezbatere publica serioasa pe aceasta tema", a declarat Cristian Diaconescu, pentru ca "Romania sa devina un stat independent, modern, european".

Un alt subiect dezbatut in sedinta de luni a BP a social-democratilor a fost solicitarea adresata Guvernului de a aviza favorabil proiectul legislativ propus de PSD pentru acordarea pensiilor pentru agricultori. "Proiectul este depus la Camera Deputatilor, Guvernul a promis un aviz favorabil dar a uitat", a spus Diaconescu, exprimandu-si speranta ca legea va putea fi trecuta prin Parlament si adoptata chiar in actuala legislatura.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Congres extraordinar, #PSD, #constitutie, #premier , #alegeri