Ziare.com
Turul 2 al prezidentialelor. Iohannis vs. Dancila

EXCLUSIV - PSD: Frauda la alegeri! Se poate vota de trei ori cu o singura semnatura

de
Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 19:26

   

EXCLUSIV - PSD: Frauda la alegeri! Se poate vota de trei ori cu o singura semnatura
Pe principiul "paza buna trece primejdia rea" lansez in spatiul public o serie de intrebari privind unele posibilitati de fraudare a alegerilor. Imi doresc alegeri libere si corecte. Sper ca prin acest demers sa contribui la descurajarea oricaror tentative de fraudare.

Contextul actual este marcat de multe suspiciuni privind fraudarea. In buna masura, aceste suspiciuni sunt intretinute de evolutiile din ultimii 5 ani. Actualul Presedinte, Traian Basescu, reclama in anul 2004 fraudarea alegerilor. A fost o tema care, alaturi de altele, l-au ajutat sa castige. Din pacate, in cei 5 ani de mandat Basescu nu am avut parte de lamurirea acestor acuzatii.

1. Este acest scrutin organizat corect?

Se pare ca NU. PD-L clameaza ca este pentru prima data cand organizeaza alegerile. Cum o face?

Lista comuna pentru inregistrarea participarii la scrutinul pentru alegerea presedintelui si la referendum, pe de o parte si cele trei buletine de vot diferite reprezinta "inovatiile" organizatorice promovate de Guvernul Boc si PD-L. Aceste "inovatii"nu par sa limiteze posibilele fraude ci, dimpotriva, par sa le favorizeze.

O posibilitate de fraudare in favoarea unui candidat poate fi realizata in urmatoarele conditii: vom avea trei buletine de vot diferite: unul pentru alegerea presedintelui, unul pentru prima intrebare de la referendum (Parlament unicameral) si unul pentru cea de a doua intrebare (reducerea numarului de parlamentari). Vom avea, astfel, trei urne.

Responsabilitatea stabilirii numarului necesar de buletine de vot pentru fiecare judet revine, potrivit legislatiei, prefectului. Deja este publica informatia potrivit careia numarul de buletine de vot tiparite este mai mare decat numarul cetatenilor cu drept de vot (pe motivul necesitatii unei rezerve).

Daca un cetatean primeste la intrarea in sectia de vot, ilegal, doua buletine pentru alegerea presedintelui si introduce in cele trei urne doar buletinele valabile pentru scrutinul prezidential iar pe cele doua buletine pentru referendum nu le utilizeaza (ele fiind "dovada" indeplinirii misiunii de frauda), un cetatean poate sa voteze de trei ori, pe baza unei singure semnaturi, deci in lipsa dovezii unui vot multiplu, incriminat de codul penal. Un astfel de fenomen este posibil pentru ca legislatia care reglementeaza acest scrutin prevede faptul ca buletinul de vot valid, introdus din greseala sau intentionat in alta urna, nu va fi invalidat.

Astfel, este evident ca argumentul PD-L privind "economia" la buget nu are consistenta: cele doua intrebari de la referendum puteau fi tiparite pe acelasi buletin de vot. Atunci ar fi existat posibilitatea fraudarii doar cu un vot de catre un alegator. In schimb, Guvernul Boc a creat posibilitatea fraudarii cu cate 2 voturi de catre un singur alegator.

O alta posibilitate de fraudare generata de "inovatiile" organizatorice ale Guvernului Boc vizeaza rezultatul participarii la referendum.

Modelul listei electorale a fost stabilit de Guvern prin HG nr. 1258/2009 iar acest model este structurat in felul urmator: Nr. curent, semnatura alegatorului la scrutinul pentru alegerea presedintelui, nume si prenume, C.N.P., semnatura alegatorului la referendum.

Daca un cetatean doreste sa-si exprime optiunea doar pentru alegerea presedintelui (sau pentru referendum) cealalta rubrica va fi barata. Ceea ce inseamna ca ulterior, daca se razgandeste, nu mai poate vota. Adica, un drept fundamental, acela de a alege, este ingradit.

Totodata, prezenta oricarui alegator va fi marcata prin incercuirea cifrei corespunzatoare numarului curent (coloana 1 din tabel). Ceea ce inseamna ca, de pilda, cand presedintele sectiei de vot (desemnat de catre prefectii numiti de PD-L) numara participarea, conform cifrelor incercuite din coloana "nr. curent", este posibil ca o parte dintre cei care au votat pentru alegerea presedintelui dar nu au dorit sa-si exprime optiunea pentru referendum sa fie numarati la prezenta finala din respectiva sectie de vot.

De ce ar avea PD-L si Traian Basescu interesul sa "numere" mai mult ? Participarea la referendumul din 2007, organizat in paralel cu scrutinul pentru Parlamentul European, a fost mai redusa, adica au fost cetateni care si-au exprimat votul politic, pentru Parlamentul European, dar nu au mai votat si la referendum. Atunci, in 2007, au fost sectii separate de vot, cu liste separate. Acum avem o singura lista si sectii comune.

Miza este data de participarea necesara pentru validarea rezultatelor referendumului: cel putin jumatate din cetatenii cu drept de vot inscrisi pe listele electorale. In lipsa unei asemenea participari, initiativa lui Traian Basescu privind consultarea prin referendum va fi invalidata de romani a doua oara in decurs de doar doi ani.

2. Cine controleaza voturile multiple de la referendum?

Este greu de raspuns la aceasta intrebare. Conform legislatiei in vigoare, Autoritatea Electorala Permanenta nu are competente in a verifica posibilele voturi multiple exprimate pentru referendum.

Cine o sa verifice daca la sectiile speciale vom avea turism electoral pentru referendum ? Miza participarii la referendum este importanta pentru initiatorul lui, Traian Basescu. Daca peste jumatate dintre romanii cu drept de vot nu se vor prezenta la referendum, acesta va fi invalidat. Estimarile sociologice privind participarea la vot sugereaza ca vom avea o prezenta de sub 50 % la referendum.

3. Poate fi contestat rezultatul alegerilor in timp util?

Se pare ca NU. Datorita acelorasi "inovatii" organizatorice introduse de Guvernul Boc contestarea rezultatului alegerilor devine un demers extrem de dificil, in unele cazuri chiar imposibil.

Legea prevede trimiterea la biroul electoral de circumscriptie a procesului-verbal incheiat dupa numaratoarea voturilor la care se ataseaza toate buletinele de vot si lista electorala cu semnaturile celor care au votat. Cum se va proceda acum, din moment ce avem lista comuna? La ce se ataseaza lista, la procesul-verbal pentru alegerea presedintelui sau la cel pentru referendum?

Astfel, este posibil ca o contestatie sa nu poata fi formulata pentru ca un document esential nu poate fi atasat. Juridic, daca o contestatie nu are in spate anumite documente, cum este lista de participare din sectia de vot, demersul nici nu este luat in considerare, pe motivul dosarului incomplet.

4. Este posibil turismul electoral?

Se pare ca DA. Conform L 370/2004 si O.U.G. 95/2009 vom avea, in interiorul tarii, pe langa cele 18.053 de sectii de vot numerotate prin ordin al prefectului si delimitate de primar inca 3.360 de sectii speciale de vot, la care vor putea vota cetatenii cu drept de vot care nu se afla in localitatea de domiciliu. Daca pana acum cetatenii aflati in tranzit votau pe liste suplimentare, acum vor vota in aceste sectii speciale (un nou exemplu de "grija" a PD-L pentru realizarea unor economii la buget).

Multe dintre aceste 3.360 de sectii de vot speciale se afla in zone rurale cu densitate scazuta si in care turismul nu reprezinta o destinatie predilecta. Intrebarea este: cui folosesc ?

Desigur, orice cetatean care voteaza intr-o sectie speciala va completa o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu a mai votat. Dar experienta recenta a alegerilor pentru Parlamentul European, din aceasta vara, ne-a aratat ca multe dosare privind votul multiplu nu au fost instrumentate datorita lipsei colaborarii dintre Autoritatea Electorala Permanenta si Politie. Ca efect, "riscul" pentru cetateanul dispus sa voteze multiplu in schimbul unor foloase materiale tinde sa fie unul redus.

Mai mult, in ultimele zile mass-media a prezentat pe larg coloane intregi de autocare pline cu sustinatori politici, care merg de la un miting electoral la altul. Astfel, "obiectul" demiterii Ministrului de Interne care a sesizat pericolul turismului electoral, adica autocarele, a putut fi vazut, de o tara intreaga, in deplinatatea sa...

Cine ne poate garanta ca aceleasi autocare nu vor transporta in 22 noiembrie oameni dispusi sa voteze multiplu in schimbul unor avantaje materiale ?

5. Este acest proces organizat transparent?

Se pare ca NU. MAE va organiza 294 de sectii de votare in intreaga lume, cu peste 100 mai multe decat la alegerile precedente, cand au fost deschise 190 de sectii pentru romanii din afara granitelor. Astfel, in Italia vor fi deschise 55 de sectii, in Spania - 38; in Republica Moldova - 13; in Franta - 9; in Germania - 5; in Ungaria - 3; in Rusia - 3; Marea Britanie - 8; Belgia - 4; Grecia - 6; Canada - 4; SUA- 28.

Pana in prezent nu am aflat de la MAE adresele exacte unde se vor gasi cele peste 100 de sectii nou infiintate.

La alegerile pentru Parlamentul European numarul total al voturilor exprimate in afara granitelor Romaniei au fost sub 24.000 de voturi exprimate in 190 de sectii. Acum, pentru 294 de sectii MAE a trimis deja 1.800.000 de buletine de vot, adica 600.000 pentru alegerea presedintelui si cate 600.000 pentru fiecare din cele doua intrebari de la referendum.

Asistam astfel la o mare diferenta intre numarul de voturi exprimate in iunie 2009 (sub 24.000 de voturi) si cel de 600.000 de buletine de vot, trimise acum de MAE pentru sectiile de vot din afara Romaniei. Presedintii si vicepresedintii acestor sectii sunt desemnati de MAE, minister condus de "independentul" domn Predoiu.

Ministerul Administratiei si Internelor nu a prezentat, in conformitate cu directivele europene, numarul de rezidenti romani aflati in statele unde se organizeaza sectii de votare, pe baza datelor oficiale furnizate de catre statele respective. Pe fondul acestei lipse de transparenta institutionala a fost posibila alocarea unui numar de buletine de vot de peste 25 de ori mai mare (600.000 buletine) decat numarul de voturi exprimate in iunie 2009 la sectiile din afara teritoriului Romaniei (sub 24.000 voturi). Cine ne garanteaza corectitudinea procesului electoral la sectiile din afara Romaniei ?

6. Se practica mituirea alegatorilor?

Din nefericire, raspunsul este DA. In ultima perioada ne-au parvenit DECLARATII pe propria raspundere, asumate si semnate de cetateni care ne vorbesc despre mita electorala care le este oferita in schimbul acordarii votului pentru un anume candidat.

In foarte multe situatii legate de mita electorala putem vorbi preponderent despre informatii si nu despre probe. In mod evident, rigorile de tip juridic ne spun ca probele irefutabile in astfel de cazuri survin doar in urma flagrantelor. Avem, din pacate, prea multe semnalari in mass-media a unor astfel de cazuri si prea putine solutionari ale acestui tip de incalcare a legislatiei.

Imi exprim speranta ca institutiile statului, sociatatea civila (mass-media avand un rol extreme de important) si noi, politicienii angrenati in campania electorala, vom preveni si vom contracara posibilele tentative de fraudare a alegerilor din 22 noiembrie si 6 decembrie.

Deputat Pop Georgian

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ISI PREGATESC TERENUL

DACA IESE BASESCU, OR SA STRIGE IN GURA MARE CA ALEGERILE AU FOST FRAUDATE. DACA NU IESE, SE VOR FELICITA RECIPROC PT VIGILENTA!

 

Tot ce spune

..este ca daca un deputat PSD spune asta in mod cert "asa trebuie sa fie". Recunoscuti prin impartialite si nevinovatie ei dau dovada ca sunt adevarate "caractere"
Inca ceva: Se pare ca faptul ca am atras atentia ca sondajul ziare.com este cel mai apropiat de cel Gallup (firma recunoscuta ptr obiectivitate) a dus la o goana dupa inscrieri pe ziare.com. doar azi 114 noi inscrisi din care doar 4-5 au postat ceva. In schimb sonfajul inepe sa aiba usoare fluctuatii dar in nici un caz la nivelul asteptat de cei ce incearca ...marea cu degetul!

 

nu pot ei fura cat putem noi vota

acum 5 ani autocarele psd au facut ravagii. DAR DEGEABA.

la europarlamentare portocalii au plimbat zeci de autocare doar sa iasa EBA eurodeputat. A MERS.

acum psd si pdl se pregatesc atent. dar degeaba. nu pot ei fura cat putem noi vota.

ANTONESCU PRESEDINTE.

 

propunere

Fiecare PRESEDINTE de sectie de votare atit din tara cit si din strainatate , sa numeroteze buletinele de vot .
Aele buletine care nu sunt numerotate sa nu fie puse la numarul de vot .
Iar la urmatoarele alegeri buletinele de vot sa fie tiparite cu regim special .
Stiu ca nu convine clasei politice , dar se poate evita aceste discuti atit in campanii cit sidupa alegeri .

Ti-am mai spus : nu ai experienta ! Nu-i o vina .

Fiecare buletin de vot este stampilat in prealabil de presedintele de comisie pe o anumita parte .
Nu tine cu buletine aduse dinafara - ar iesi in plus la numaratoare si nu se inchide cheia .
Se lasa cu bube .

Inscrie-te observator , fii vigilent !
Salveaza patria !

Masina FSN-ista..

Deja, masina de vor FSN-ista incearca sa isi faca datoria de a frauda alegerile. Trebuie sa realizam ca doar prin votul masiv, pentru candidatul care poate aduce bunul-simt, la ordinea zilei, in aceasta tara, acela este Crin Antonescu.

wert esti naiv

Ei pot mai mult

stiu

.

DD.le Deputat !

Numai cine este HOT poate sa-si inchipuie un astfel de,,mestesug,, . Pesedintii de comisii nu sunt din aluatul borsit al PSD, ci sunt persoane cu responsabilitate civica. Ai banui de insinuarile matale inseamna sa fii de rea credinta. Pe de alta parte cine merge la vot va vota cele trei buletine,dupa inima lui si nu va vota numai un buletin.Cat priveste urnele,nu e o problema ,nu se anuleaza votul exprimat,Cele trei urne sunt pentru usurarea muncii la numararea voturilor,separata. Iata deci ca ,,ALARMA FALSA,, va acuza pe voi,specialistii fraudelor. Mai trebuie ca BEC sa dispuna eliminarea ex-poolu-rilor de la sectiile de votare,astfel ca sa dispara agitatia si invinuirile de frauda. La fiecare circumscriptie in comisi sunt reprezentantii candidatilor si partidelor,asa ca suspiciunile de fraudare nu-si au rostul Ministri de interne sunt inafara puterii de decizie(Nica si Blaga)fiind un VID DE PUTERE GUVERNAMENTAL.
Iata cum sunt unii cu mintea infierbantata de fraudare si nu de instalarea unui guvern,a depunerii proiectului de buget. Cata josnicie se degaja din unii alesi.

@ciudacu

Pot mai mult dar timpul s-a comprimat pentru ei...

DRAGULUI Y.O.

Ridic palaria, moncher! Si se vor felicita pentru "responsabilitate", ca ieri in Parlament! Cat poti fi de gol, incat sa nu te scuipi in oglinda, dupa spectacolul CRIMINAL si gretos, dat in fata romanilor si Europei intregi, din Parlamentul Romaniei? La vot, prietene, sa le demonstram cine este MAJORITATEA in Romania! O zi placuta!

Raspuns la o eventuala smecherie....

Asta ma face ca atunci cnd voi merge sa votez pentru presedinte, sa iau si buletinele de vot pt.referendum ( nu aveam de gind nici macar sa le iau )...Dar le iau si votez NU... Asta, pentru ca sint capabili sa-mi fasifice votul...Asta trebuie facut...Luate toate cele trei buletine de vot...Astia sint in stare de orice...

deci "coalitia" PSD, PNL, UDMR, Minoritati va fura mai mult

Dupa cum spui bibicule, astia vor fura mai mult, asta pentru ca in comisie vor fi: un PDL, contra un PSD, un PNL, Un UDMR etc, deci scor la furat 4 si ceva la 1 pentru "coalisti...". Deci bibicule cine va fura mai mult??????

 

Ce de concluzii destepte !

Este prima data cand PD-L organizeaza alegerile .
Este prima data cand se face o asa mare atentionare asupra consecintelor votarii ilegale .
Este prima data cand se vor supraveghea video sectiile de votare .

Iar hotii striga "hotii !"

DRAGULUI PATRIOT,

Poate ne spui cine a condus in locul lui tradiceanu, 4 ani? El a fost Prim-ministru, sustinut in Parlament de PSD si UDMR, avand doar 20%! Poate ne spui ce a facut cu banii pe care nu i-a investit in modernizarea armatei romane, in formarea clasei mijlocii, in agricultura, turism, in general in DEZVOLTAREA si INDEPENDENTA Romaniei?! Cu cine a impartit, in ultimele 6 luni de mandat, miliardele furate? Pe cine credeti ca mai prostiti? Stai sa vezi, ce urmeaza pana in 20 Noiembrie?! Sa vedem cum va stii sa raspunda "crinuta rebela" si "gust" de Aspen, la intrebarile Domnului Presedinte Traian Basescu, legate de BANII romanilor? Priveste-i pe impotentii candidati, cum isi iau concediu di pleaca sa se certe prin pietele patriei, in loc sa voteze guvernul Romaniei! Crezi ca romanii vor sta acasa si-l vor astepta pe Ilici, sa le salveze cate-un mic, din punga lui almanahe? Or fi cativa profesorasi fara coloana, din Sectorul 5, culmea, a lui almanahe! dar ce te faci cu milioanele care s-au saturat sa fie mintite si umilite de niste alogeni agramati, sasaiti si raraiti? Vom da cu ei de pereti, dragule! Cu Ilici in frunte! Succes Domnului Presedinte Traian Basescu!

Fraude

PSD ne explica modul in care va frauda la alegeri.Acest model va fi preluat si de cei de la PD-L insa la un nivel mult mai mare din moment ce democrat minus liberalii sunt la guvernare si pot frauda prin ministerul de interne.

DRAGULUI MANU,

Un PSD-ist fost PDSR-ist nu poate sa explice decat ceea ce este in mintea lui si ce a practicat, sub inteleapta conducere a "despotului luminat", "mai,draga animalule"! S-au fraudat alegerile si la europarlamentare, si conu Nica ne-a spus ca va da lista cazurilor trimise in instanta! Si, culmea, a uitat de termenul autoasumat, de "doua saptamani"! Oare de ce? Erau busurile inchiriate de PSD? Dragilor, este prima oara cand se va vota cu camera pe votant! La ideea PDL! Atunci cine pe cine fura?! Numai votantul poate fura, dragilor, daca a fost cumparat! De aceea sustin varianta introducerii in Romania, a votului obligatoriu! Numai atunci vom putea vorbi despre un procent infim de voturi castigate prin frauda! De ce vorbesc de frauda, si in acest caz? Pentru simplul fapt ca, socialistii nu vor renunta la minciuna "grijei pentru saracii si dezmostenitii soartei"! Ei nu stiu crea! Ei stiu doar trai de pe urma mintirii si saracirii oamenilor! Si nu vor renunta, cu orice pret, la a tine ostatici, oamenii fragili ai omenirii! In schizofrenia lor, s-au identificat cu Mesia, pe pamnat! In locul lui Iisus, masonii i-au asezat pe ei! Noua "religie"! "Cea mai" criminala din toate inventiile acestor sortulete din grotele speciei bipede! Pentru ca eu, desi termenul "criminal" nu are grad de comparatie, il atasez in mod SPECIAL, "religiei bolsevice"!

TREBUIE VOTAT DOAR PRESEDINTELE !

Atat !

GIGI PRESEDINTE!!!

Poate scapam de el. Un stelist antioier.;-).

 

da" vladim ce bea,carmol?cred că da.

Frauda la alegeri!-adunăturile patibulare vor ăncerca să fure tot,că alfel s-au dus cardanului de suflet.
Loaza de "gerula"-pt.ziare.com-LOÁZĂ, loaze, s.f. (Reg.) 1. Vită de vie. ♦ Ramură verde; vlăstar. 2. Fig. Om strengar, smecher; om de nimic, secătură.--mă urmărește,vai de capul lui.
Crin ANTONESCU-Președinte.
Am zis.

listele suplimentare

atentie mare cetateni ,Se vor frauda tare de tot aceste alegeri presidentiale ;;;
LISTELE PERMANENTE NU SE VERIFICA CU ACELE LISTE SUPLIMENTARE.
astfel cetateanu merge in satul lui, voteaza corect acolo unde este arondat iar apoi merge in alt sat si voteaza a doua oara pe lista suplimentara.deoarece listele suplimentare nu se verifica cu listele permanente
asta este smecheria de aceea este bine sa lamuriti cetatenii ca este momentul sa iasa cu mic , cu mare la vot, traiasca democratia

Basescu este capabil de orice mirsavie...

Sondaj: Aproape jumătate dintre romani spun că o duc mai rău ca inainte de '89

Peste jumătate dintre romani declară că lucrurile merg mai rău in prezent, decat in regimul comunist, arată un sondaj al Biroului de Cercetări Sociale. Aproximativ 40% dintre cei chestionati spun că au o viată mai grea decat cea de dinainte de 1989.
ASta este lumea lui Basescu: ura, dezbinare, saracie, frig, foame, pensionari chinuiti, fara medicamente, fara pensii omenesti, fara asistenta, fara respect,bolnavi cronici demonstrind pentru ingrijire decenta, neglijenta si hotie, coruptie si minciuna....
Nu mai aprobati si voi, portocaliilor slugarnici, minciunile basesciene, ca Dumnezeu nu o sa va ierte in veci, si blestemati veti fi toti cei ce sunteti cu el de acest popor care merita o viata mai buna ACUM, nu peste 15-20 de ani cum prevede si "promite" furerul vostru basescian. ROMANI, VOTATI CONTRA LUI BASESCU,EL ESTE CONTRA VOASTRA, A BUNASTARII POPORULUI ROMAN !

Slugoii matrozului securist nu pot fura cat putem noi vota !

Din momentul in care slugoiul Boc a refuzat categoric oferta STS de informatizare a sectiilor de votare, prin care se evita votul multiplu si voturile introduse in urne pe numele altora, a devenit evident ca Boc si Blaga au misiune clara de la Basinescu sa fraudeze masiv alegerile si sa-l scoata presedinte cu orice pret, indiferent de vointa electoratului.
Dar matrozul disperat dupa putere uita ca romanii pot vota mai mult impotriva lui decat pot fura slugoii lui.
De asemeni, paranoicul uita un lucru elementar: poti prosti pe toata lumea un timp, ii poti prosti pe unii tot timpul, dar nu poti prosti pe toata lumea la nesfarsit.
Romanii au inceput sa vada ca matrozul securist e disperat dupa un singur lucru, puterea, si il vor debarca in primul port electoral.

DRAGULUI DANAVO,

Prefer sa-l votez pe Domnul Presedinte Traian Basescu decat pe Ilici! Succes la vot!

oameni de paie, care pot lua foc :)

uitati-va la Geoana, un om de paie, manipulat de Hrebenciuc si Vanghelie. Iliescu a fost obligat sa-l “inghita" chiar daca il considera “prostanac", pentru a nu creea probleme in PSD. si tot nu se lasa, Geoana intimideaza, dezinformeaza ajutat de sondaje comandate, platite.

 

Sunteti deplorabili

Oricat de mult ar fura PDL sa zicem si la aceste alegeri,......puteti sta linistiti pnetru ca nu va reusi performantele voastre in furtisaguri.
Ati furat o REVOLUTIE,....ati furat o tara prin imbuibatii care au ajuns magnati sub voi ,.deci???? ce ar mai putea fura altii??

 

AVEM RUGAMINTEA LA D-NUL POP GEORGIAN, SA FIE PE FAZA!

Nu de alta, dar fata de "elita" lasata de tradiceanu sa voteze, romanii, nu au fost lasati! Va aduceti aminte cat se chinuia conu Parvulescu sa gaseasca tot felul de oprelisti de la "democratie", inventand una originala? L-a intrecut pana si pe ilici in solutiile gasite! Si el, cica, "apara democratia"! Adevarat, "democratia lor"! Daca acum vorbesc despre "prefraudare", cum a-ti numi aflarea in afara Constitutiei, a guvernului tradiceanu? Cam subtire argumentatia, stimate domn. In comisie exista reprezentanti din partea fiecarui partid! Deci, faceti-va datoria de supraveghere a execitiului electoral! Cat despre autocare, la fel, cand le vedeti proptite in usa sectiilor, strigati la Politie sa vina sa va salveze! Nu va mai dati victime, ca ne-am saturat sa va mai platim din buzunar pentru IRESPONSABILITATE SI TRADARE! V-as fi lasat fara salarii, in secunda nr. 2 dupa votul guvernului Croitoru! Aveti grija "fraudei"? Va urmaresc "pacatele tineretilor"? Bunica mea cea inteleapta, avea o vorba, "maica, sa ramana cati am botezat eu"! Succes Domnului Presedinte Traian Basescu!

 

Daca tot e vorba de PSD

Nu sustinea mai de mult d-l Nastase(Adrian) ca important e cine numara voturile?).Noi totus asteptam cu interes.

 

stiu cel mai bine

daca tot vorbesc inseamna ca stiu toate metodele de a frauda alegerile...

 

Tinerii Schimba Romania

Fiecare partid stie cum sa organizeze alegerile pentru ca ei sa fraudeze alegerile.turismul electoral este absolut normal la fel cum si obligarea membrilor partidelor sa vina cu prieteni,familie, cunostinte si alti oameni sa voteze partisul...in sensul asta niciodata nu vom arata a tara democratica si clasa politica niciodata nu va munci pentru interesele cetateanului

Prezenta mare la vot, posibilitate de fraudare mica

Din pacate nu a reusit nimeni in lume sa faca alegerile perfecte si nicio alegere nu este imuna la frauda. George W. Bush a fost ales presedinte desi a pierdut alegerile, Al Gore a fost ,,furat" din tastatura. Exista un remediu simplu prin care se pot diminua efectele eventualelor fraude: Prezenta Masiva La Vot! Prezentati-va la vot, alegeti cum va dicteaza constiinta. Absenteismul face ca reprezentativitatea celui ales sa fie nesemnificativa. Mobilizati-va si mergeti sa votati pe cel care il considerati potrivit, nu lasati pe altii sa hotareasca soarta copiilor vostri. Noi trebuie sa invatam ca uniti putem schimba mentalitatile invechite ale politicienilor. Uniti putem intineri clasa politica si sa o facem mai performanta. Trebuie sa-i facem sa le fie frica de noi, pentru ca pana la urma puterea este a poporului dar noi nu ne stim drepturile si nici ei nu ne lasa sa le constientizam. Nu trebuie sa ne milogim la un pachet cu alimente, o sapca sau un fular. Putem pierde sau putem castiga dar important este sa fim demni, este singurul lucru pe care-l mai avem si nimeni nu ni-l poate lua, decat daca-l dam noi de buna voie. Nu uitati, suntem cu totii romani si avem acelasi scop comun: bunastarea intregii noastre natiuni acum si peste o mie de ani. Putem fi adversari dar niciodata dusmani!

 

DRAGULUI SKIPER,

Ridic palaria, moncher! O zi placuta!

Asa ati furat voi pana acum???? Ati avut oameni care au semnat de trei ori?

PSD-istilor, v-ati dat arama pe fata singuri! deci asta era modalitatea de fraudare?

 

@Anuca

Ce ai zice de un meci intre autobuzele pedeleilor si cele ale pesedeilor?

Anti Basescu

Anuca , PSD-ul a spus ce alti nu au tupeu. De fiecare data cand sunt alegeri se fura si mai mult pt ca populatia nu se duce la vot, dar din ce in ce am vz ca asa zisu PDL se pricepe din ce in ce mai bine, sa manipuleze populatia. Voteaza tu PSD-ul si daca nu-si vor face treaba bine, atunci sa mai comentezi

Votul meu nu-l voi da niciodata PSD-ului! Niciodata!

Poate l-as fi dat PNL-ului....dar nu am cui de la PNL...Sunt hotarata sa-l acord PDL-ului si lui Basescu....simt ca ma reprezinta pe mine ca om, cu rele si bune! Sunt de parere ca acela care nu are dusmani, nu are nici o valoare! Iar Basescu are chiar prea multi!

Naivitate la scara nationala

Cine crede ca alegerile nu au fost fraudate este un mare naiv !
Alegerile sunt fraudate incepand cu 6 martie 1946 ! TOATE !! Dupa 1946 TOATE alegerile au fost fraudate, este parte integranta din paleta ce defineste comunismul si comunistul !
Este trist sa va vad comentand cu patos despre detaliile alegerilor cand acestea sunt facute chiar in afara Romaniei. Voua vi se da doar iluzia ca sunteti alegatori si eventual fauritori ai viitorului Tarii. Ce naivitate ! Nu este de mirare ca am ajuns in acest marasm...de altfel s-ar putea sa nici nu fie nevoie de fraudare, crasa voastra naivitate este ingredientul perfect de care au nevoie manipulatorii pentru a-si atinge scopul !
Antidotul ? NEPREZENTAREA la urne sau votarea unui ROMAN curat, independent...Dupa dezastrul national perpetuat de "emanatii revolutiei" este mai mult decat necesara o schimare radicala...Dar ce tot scriu eu aici ? Incerc sa explic pros.tului ce-i aceia inteligenta !! No, mergeti la urne si alegeti-va inca o data calaii pe care sa-i pupati drept in rect !

Canata, sunt de acord cu tine in multe privinte, dar a nu ne prezenta la vot nu este o solutie buna!

Stim toti ca se fura pe undeva voturi, nu suntem naivi sa credem ca totul este perfect, dar ne straduim cu totii sa ne democratizam cat mai mult...nu putem cere la infinit, fara a da si noi ceva...un vot nu ne costa nimic!

Tinerii Schimba Romania

Mare dreptate ai....in ziua de astazi mi se pare normal sa ai pe cineva in spate care sa te sprijine..asta se intampla peste tot..d.ar nu este normal jaful la drumul mare...si tu cand ai in spate un personaj care lasa impresia ca nu a terminat liceul, iti patezi onoarea singur.

 

Intodeauna hotul striga hotul

Mai mult decat a furat PSD nu poate fura nimeni.De aceea au facut tot acest circ politic cu Nica ca sa poata stiga ca Basescu fraudeaza alegerile. De acea nu au vrut sa-si numeasca alt om la interne ca sa poata striga azi.

 

SA NU UITAM NICI MORTI !

CEL MAI FLAGRANT SI PENAL CAZ DE FRAUDA ELECTORALA A FOST IN 2004, OPERA PRIMARULUI INFRACTOR PSD DE TOPOLOVENI, GHEORGHITA BOTARCA ! DOVEDIT, FILMAT, FOTOGRAFIAT, MEDIATIZAT, DAR, DESIGUR NEPEDEPSIT ! IN AFARA TURISMULUI ELECTORAL PRACTICAT PE TRASEUL TOPOLOVENI-CALARASI DE O MANA DE VOINICI DE FRUNTE, MARE PARTE ANGAJATI AI PRIMARIEI CARE AU CALATORIT CU MICROBUZUL,(AL CUI CREDETI ? TOT AL PRIMARIEI !!!), VITEAZUL PRIMAR AGRAMAT A PROCEDAT DE URGENTA SI LA FALSIFICAREA A 2 LISTE PE CARE INITIAL VOTASERA TOCMAI FIUL ACESTUIA SI CHIAR SECRETARUL ACELEIASI INSTITUTII (SECRETARA, DE FAPT, PERSOANA CUNOSCUTA, NU GLUMA !), INLOCUINDU-LE CU ALTELE, CU TOATE SEMNATURILE MANARITE, DELOC DESTOINIC DE ALTFEL! CITITI, VA ROG, EV ZILEI DIN PERIOADA ALEGERILOR DIN 2004 PT A VA EDIFICA ! REPETAM : FALS, UZ DE FALS, TURISM ELECTORAL !... ACESTA ESTE PED-UL, ASA CUM E EL IN ARGES, IN VRANCEA, IN TELEORMAN...URMARITI SI VETI VEDEA !

 

Erata

PSD-ul, desigur !!!

Tinerii Schimba Romania

tot psd-ul in dolj a practicat si schimbarea cu totul a urnei de votare la alegerile parlamentare din toamna anului trecut,ba chiar s-a inregistrat si prezenta a 130%
rezultatul?domnul geoana senator, domnul zgonea deputat si altii ca ei impinsi de aceste furturi in fruntea tarii

Alegeri

PSD-isti simt ca Mircea Geoana va pierde alegerile prezidentiale din acest an si se pregatesc sa-si motiveze infrangerea prin prisma fraudari.

 

PSD-ul simte ca pierde

Aristotel ca de fiecare data cand sunt alegeri prezidentiale vor exista si fraude, dar voi din PDL stiti sa va stergeti urmele fraudelor cel mai bine. Cred ca e disperat Basescu. Hai sa vedem cat mai furati si anu asta

Cine a spus ca poporului roman i-a disparut umorul?

“Inceputul n-a fost oul,
A furat direct chiar boul!
Azi, evaluandu-i prada,
Vad ca fura…cu cireada!"

Epigrama de Mihai Salcutan din “Pledoarie pentru epigrama"

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor