Nastase si Nichita intra in lupta la Consiliul National al PSD

Joi, 11 Martie 2010, ora 08:09
1341 citiri
Nastase si Nichita intra in lupta la Consiliul National al PSD

Consiliul National al Partidului Social Democrat isi va alege, in sedinta de joi, presedintele, trezorierul si sefii de departamente ale formatiunii politice.

Pentru functia de presedinte al CN si-au depus candidatura actualul lider al Consiliului National, Adrian Nastase, si vicepresedintele partidului Gheorghe Nichita, iar pentru postul de trezorier al formatiunii s-a inscris social-democratul Aristide Roibu.

Termenul de depunere a candidaturilor a expirat miercuri, la ora 15.00.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, declara, luni, ca este firesc sa existe o competitie pentru sefia acestui for al partidului.

"Colegii nostri vor decide cine ar putea sa exercite cel mai bine atributiile de presedinte al Consiliului, de coordonator al departamentelor. Mi se pare ca este un lucru firesc ca oricine doreste sa candideze la aceasta functie sa o poata face", afirma Nastase.

Vicepresedintele Gheorghe Nichita, lider al filialei PSD Iasi, se declara convins, zilele trecute, ca va reusi sa il invinga pe Adrian Nastase, sustinand ca pentru ocuparea unei astfel de pozitii este nevoie de performanta, experienta in administratie si de o "mana de fier" in coordonarea unor filiale teritoriale.

Dosarele de candidaturi pentru sefia Consiliului National si pentru functia de trezorier vor trebui avizate de Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD.

Tot in reuniunea de joi, CN urmeaza sa aprobe si inlocuirea membrilor Consiliului care au plecat din partid dupa Congres, intrucat pentru alegerea presedintelui si a trezorierului PSD este necesar votul tuturor membrilor forului de conducere.

Potrivit Statutului PSD, Consiliul National este alcatuit din maximum 751 de membri, alesi dintre candidatii desemnati de conferintele judetene si a municipiului Bucuresti sau propusi de Congres.

Presedintele CN al PSD conduce lucrarile Consiliului si se preocupa, impreuna cu Comitetul Executiv National, de pregatirea lucrarilor, precum si a documentelor care se vor adopta. De asemenea, liderul CN coordoneaza activitatea forumurilor, a ligilor, asociatiilor, prevazute in statut, urmareste respectarea hotararilor adoptate de CN, primeste, prin delegare, atributii din partea presedintelui PSD.

Cu doar o zi inaintea reuniunii social-democratilor, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca la sedinta Consiliului National va fi dezbatuta si pozitia formatiunii politice fata de modificarea Constitutiei, precum si fata de problemele legate de descentralizare si regionalizare.

CN va decide si pozitia pe care o va adopta partidul privind descentralizarea si regionalizarea.

Cat priveste modificarea Constitutiei, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, mentiona, zilele trecute, ca social-democratii vor decide in sedinta CN si pozitia partidului fata de proiectul de lege de modificare a Legii fundamentale, daca acesta se va referi strict la un Parlament unicameral sau bicameral.

In opinia sa, modificarile aduse de PSD trebuie corelate cu Tratatul de la Lisabona, fapt care trebuie sa faca obiectul unei Comisii speciale de revizuire a Constitutiei, separat de cea care sa faca trecerea la Parlamentul unicameral.

Social-democratii vor discuta la reuniunea Consiliului National si despre un nou model social si economic pentru Romania, despre masurile pe care le are in vedere PSD pentru pregatirea unui model post-criza, in care cheltuielile crizei sa fie distribuite in mod echitabil in societate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Nastase Nichita alegeri, #Consiliul National PSD , #alegeri