PSD Cluj a depus dosarele candidatilor pentru alegerile parlamentare

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 14:17
1771 citiri
PSD Cluj a depus dosarele candidatilor pentru alegerile parlamentare

PSD Cluj a depus luni dosarele candidatilor pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Judetean. Candidatul din partea PC, seful filialei Cluj, Decebal Manole Bogdan, a fost inlocuit cu o zi inainte.

Decebal Manole Bogdan a spus ca nu comenteaza decizia, insa presedintele PSD Cluj, Vasile Soporan a declarat, luni, ca este vorba de o decizie personala a liderului PC, informeaza NewsIn.

"Domnul Manole Bogdan a invocat motive personale. Ieri (n.red. - duminica, 19 octombrie), Biroul Permanent al Organizatiei Judetene a luat decizia de inlocuire. Domnul profesor Vasile Cozma a fost desemnat a candida in colegiul numarul 2, Senat, in municipiului Cluj-Napoca", a declarat Vasile Soporan.

Potrivit lui Soporan, Cozma a fost consilier judetean, decan al Facultatii de Medicina Veterinara. Seful filialei PSD Cluj a mai afirmat ca se asteapta sa obtina la alegerile parlamentare un scor de 30%, dupa redistrubuire.

"Cred ca vom obtine un scor de peste 25%, iar acest scor de peste 25% va insemna la redistribuire peste 30%. Practic, mai mult de trei deputati si mai mult de un senator", a mai spus liderul filialei.

Candidatii PSD Cluj la alegerile parlamentare din luna noiembrie sunt, pentru Camera Deputatilor, Teodor Pop Puscas, Laura Pop, Mircea Jorj, Virgil Pop, Ilarie Ivan, Cornel Itu, Vasile Soporan, Ucu Faur, Iosif Zagrean si Viorel Morar.

Pentru Senat, candidaturile sunt Iosif Bolovan si Vasile Cozma, pentru cele doua colegii din Cluj-Napoca, respectiv Vasile Puscas si Alexandru Cordos pentru celelalte doua.

PSD Cluj a avut dificultati in desemnarea candidatilor, initial organizatia dorind sa il aiba drept candidat pe liderul PIN, Cozmin Gusa, si pe deputatul independent Mircia Giurgiu. Gusa a spus ca sprijina organizatia, dar nu avea "niciodata de gand sa candideze din partea social-democratilor", iar Giurgiu a decis sa candideze din partea PD-L.

In locul lor au fost pusi pe lista Teodor Pop Puscas, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, respectiv purtatorul de cuvand al organizatiei, Mircea Jorj. De asemenea, dupa ce organizatia judeteana a aprobat lista, Constantin Corega, candidat pentru colegiul 1 Senat a anuntat ca se retrage din cursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#PSD, #Cluj, #depune, #candidaturi , #alegeri