PSD, PNL si PC se vor sustine reciproc in turul doi in Capitala

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 14:10
1759 citiri
PSD, PNL si PC se vor sustine reciproc in turul doi in Capitala

Ultima batalie electorala se da duminica in Capitala atat la nivelul Primariei Generale cat si in sectoarele 1, 4, 5 si 6, rezultatele putand fi in mare masura previzibile, tinand cont de faptul ca PSD,PNL si PC s-au aliat pentru a-si sprijini reciproc candidatii.

Doar doua au fost adjudecate din primul tur: sectorul 2 a fost castigat de Neculai Ontanu (PSD), iar sectorul 3 de Liviu Negoita (PDL), scrie Evenimentul Zilei.

Pentru a castiga sectoarele ramase in joc, PSD, PNL si PC au facut un targ reciproc avantajos. Isi vor sustine reciproc candidatii facand aliante contra reprezentantilor PDL.

Sectorul 1: Chiliman - Murgeanu, batalie stransa

Doar 893 de voturi i-au despartit in turul I pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL), si pe viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu (PDL).

Chiliman s-a situat in turul intai mult peste scorul PNL, semn ca a atras deja si electorat de la PSD, PC si PRM.

Murgeanu in schimb, in afara de PDL, are promisiuni de sprijin si de la Gigi Becali si Cozmin Gusa.

Sectorul 4: Piedone - avans considerabil fata de Silaghi

Cristian Popescu Piedone (PC) s-a clasat pe primul loc in competitia pentru sectorul 4. Cele 31.128 voturi (37,67%) i-au asigurat un avantaj considerabil fata de candidatul PDL, Radu Silaghi (18.179 de voturi, 22%).

Piedone a strans masiv voturi si de la electoratul PSD, PRM, PNL si PNG, iar in turul doi are la dispozitie si sprijinul anuntat de PSD.

In schimb, Radu Silaghi nu i-a convins nici macar pe toti votantii PDL, deoarece s-a situat sub scorul partidului.

Sectorul 5: Vanghelie, urmarit de Bodu

Intrarea lui Marian Vanghelie in turul 2 pentru Primaria Sectorului 5 a fost o surpriza, deoarece sondajele il dadeau castigator din primul tur.

Cele 30.594 de voturi (38,95%) nu i-au fost suficiente. Astfel, va trebui sa se confrunte inca o data cu Sebastian Bodu (PDL), care a obtinut 20.278 de voturi (25,82%).

In finala de la sectorul 5, foarte importante vor fi cele 10.000 de voturi ale candidatului PNG. Conform intelegerii, ele ar trebui sa mearga catre Vanghelie. La fel si voturile PC, PRM si chiar ale liberalilor, care au anuntat ca nu il sprijina pe Bodu.

Sectorul 6: Darabont cauta revansa in fata lui Poteras

Finala de la sectorul 6 este o reeditare a confruntarii din 2004. Atunci, Cristian Poteras (PDL) i-a luat functia edilului Dan Darabont (PSD), tot dupa confruntarea in cel de-al doilea tur de scrutin.

Poteras, care a obtinut 36% (33.081 de voturi), are prima sansa. Candidatul PSD a obtinut doar 28,07% (25.792 de voturi). Pentru Darabont, cele 7.000 de voturi nu reprezinta o distanta insurmontabila. Le poate lua in urma intelegerilor cu PNL, PNG, PRM si PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#alegeri, #2008, #Bucuresti, #turul doi, #sectoare , #alegeri