PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 10:33
1902 citiri
PSD promite marirea salariilor si Internet la tara, in programul de guvernare
Foto: Arhiva

Social democratii si-au pus la punct oferta electorala pentru urmatoarele alegeri, care urmeaza sa fie prezentata si aprobata la Congresul extraordinar care are loc in weekend, la Bucuresti.

Documentul contine 100 de solutii de guvernare: pentru prima zi, prima luna si primul mandat de guvernare. Pentru inceput, pesedistii vor lansa "cartea neagra a guvernarii Boc-Basescu", dupa sase luni promit ca maresc salariile, dupa primul an ca vor mari PIB-ul, iar dupa patru ani ca vor asigura Internet la tara si vor aduce salariul minim al unui doctor sau profesor la valoarea salariului mediu pe economie.

In privinta impozitarii, cei de la PSD sustin ca impozitarea progresiva va lasa mai multi bani in buzunarele contribuabililor decat o face cota unica, scrie cotidianul Puterea.

Pentru stimularea aparitiei a noi locuri de munca, pesedistii promit zero contributii la angajator pentru 12 luni pentru locuri de munca nou create pe care se angajeaza someri/tineri/persoane peste 45 de ani cu obligativitatea mentinerii pe post inca un an.

Impactul bugetar prognozat este de 100.000 de locuri de munca echivalentul a 0,12% din PIB. Oferta PSD prevede si relansarea sistemului de licitatii publice privind achizitionarea medicamtenelor, deblocarea posturilor in sanatate, marirea redeventelor care vor aduce venituri de 0,6% din PIB, platirea datoriilor mai mari de 60 de zile catre firmele private, ierarhizarea cheltuielilor de capital, modificarea strategiei nationale de aparare a tarii in sensul scoaterii presei din categoria amenintarilor la adresa Romaniei si inghetarea pretului la energia furnizata populatiei.

De asemenea, din Codul fiscal va disparea sintagma "de regula" pentru ca masurile fiscale sa intre in vigoare la sase luni dupa anuntarea lor.

In primul an de guvernare PSD se va pastra impozitul pe profit la 16% cu scutire de impozit a profitului reinvestit, iar TVA va fi diferentiata, in sensul introducerii TVA de 5% pentru produsele de baza si majorarea TVA pentru produsele de lux.

Impactul bugetar prognozat pentru scaderea TVA este de -0,5% din PIB. Pesedistii propun cresterea impozitarii proprietatilor de lux si a proprietatilor multiple pentru ca veniturile sa creasca cu 0,4% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD program guvernare, #PSD Congres , #alegeri
Comentarii
C
Cronos
rank 3
PSD ar trebui sa promita ca nu vor mai fura cum au furat iar pe Nastase sa-l "depuna" la justie
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Pe hartie se poate scrie orice! Din fragmentele de program prezentate in articol reiese numai populismul, partea dulce a medicamentului, partea amara lipseste cu desavarsire! In schimb apare prostia cu impozitarea "proprietatilor de lux" si nazbatia ca ar