PSD si "tradatorii" din UNPR se aliaza pe furis, la tribunal (Video)

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 11:10
5023 citiri
PSD si "tradatorii" din UNPR se aliaza pe furis, la tribunal (Video)
Foto: Cronica Romana

Conducerile PSD si UNPR au depus oficial actele la Tribunalul Bucuresti pentru infiintarea Aliantei de Centru Stanga. Niciunul dintre liderii celor doua formatiuni politice nu a anuntat public aceasta miscare surprinzatoare pe scena politica.

In schimb, anuntul a aparut, conform legilor in vigoare, la Mica Publicitate (v.foto).

Legea Partidelor politice interzice ca un partid sa faca parte din doua aliante electorale, dar in acest caz este vorba despre o alianta politica, nu de una electorala, a precizat vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea pentru Ziare.com.

PSD este deja in Uniunea Social Liberala, alaturi de Alianta de Centru Dreapta, constituita din PNL si PC.

Cererea de inscriere a noii aliante a fost depusa pe 10 iulie la Tribunalul Bucuresti si a primit termen de judecare pe 31 iulie, informeaza Digi24.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Cronica Romana ca negocierile dintre pesedisti si uneperisti s-au incheiat cu succes luni, 25 iunie, delegatiile de negociatori fiind conduse de Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

UNPR are in prezent in Parlament circa 30 de senatori si deputati. De asemenea, la recentele alegeri locale, UNPR a obtinut peste 500 de mii de voturi la alegerile locale recente, un mandat de presedinte de Consiliu Judetean, un primar de sector de Capitala, 43 de primari, 38 de consilieri judeteni si peste 1.300 de consilieri locali. O buna parte dintre aceste locuri au fost castigate cu sprijinul explicit sau implicit al PDL.

Cea mai mare parte a uneperistilor provin din PSD, de unde au plecat dupa ce Mircea Geoana a pierdut sefia partidului in favoarea lui Victor Ponta. Dupa ruperea de PSD, UNPR a facut parte, alaturi de PDL si UDMR, din coalitia de guvernare care a sustinut guvernele conduse de Emil Boc.

Intre PSD-ul condus de Victor Ponta si UNPR-ul condus de Gabriel Oprea s-au spus in ultimii ani vorbe grele. Ponta a refuzat in repetate randuri sa participe inclusiv la consultarile de la Palatul Cotroceni, pretextand ca nu sta la masa cu "tradatorii".

Nici uneperistii nu s-au lasat mai prejos, dand replici usturatoare la adresa pesedistilor si, in special, la adresa lui Victor Ponta. "I-am dus copilul la biserica, cu toate ca Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu!", a spus la un moment dat Gabriel Oprea.

Ion Iliescu anticipa in urma cu cateva luni "UNPR va disparea de pe scena politica", subliniind ca este o formatiune constituita din tradatori.

Se pare ca si Victor Ponta l-a reevaluat pe Gabriel Oprea, la fel cum a facut si Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#PSD UNPR alianta tribunal, #PSD UNPR alianta stanga , #alegeri