Radu Duda: Basescu, Geoana si Antonescu, lupta cu toata forta in campanie

Miercuri, 05 August 2009, ora 16:30
2937 citiri
Radu Duda: Basescu, Geoana si Antonescu, lupta cu toata forta in campanie

Principele Radu sustine intr-o declaratie de presa ca liderii partidelor politice se lupta pentru ocuparea fotoliului de presedinte cand, in opinia sa, responsabilitatea fundamentala a acestora este sa ofere romanilor "o guvernare competenta si stabila pentru urmatorii patru-opt ani".

"Responsabilitatea fundamentala a partidelor politice este sa ofere romanilor o guvernare competenta, stabila si cu viziune, pentru urmatorii 4-8 ani. Conform regulilor democratiei si conform Constitutiei Romaniei, solutia nu poate veni decat de la Parlament si de la partide. Printr-o dinamica politica rationala si corecta, se poate obtine majoritatea parlamentara care sa genereze un guvern capabil sa faca fata vremurilor actuale, de criza", spune principele, candidat independent la Presedintie.

Radu Duda sustine ca guvernarea este "directia in care ar trebui sa-si foloseasca puterea si energia capii partidelor politice" si ceea ce intreaga societate romaneasca, dar si mediul de afaceri, autohton si international, asteapta de la politicieni.

"In schimb, liderii partidelor politice lupta pentru ocuparea fotoliului de Presedinte al Romaniei. Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, sunt angajati cu toata forta in campania prezidentiala. Desi Constitutia nu da presedintelui nici o putere de tip administrativ. Iar Romania are, acum, o mare nevoie de a fi guvernata bine", continua Principele Radu.

La final, acesta face un apel catre societatea civila sa gaseasca mijloacele prin care sa ajute clasa politica sa aseze institutia predintelui "in spatiul valorilor statalitatii si al echilibrului".

"Chem societatea civila, in tot ceea ce are mai valoros, sa aduca in spatiul public analize care sa indrepte clasa politica spre o alta directie de lupta. Sa ajute institutia presedintelui Romaniei sa se aseze in spatiul valorilor statalitatii, al echilibrului, al moderatiei si al fortei de a sta impreuna.

Si sa incurajeze pe cei mai puternici politicieni sa-si asume, in arena Parlamentului, o solutie politica viabila, pentru a oferi tarii o guvernare stabila, predictibila si competenta, in urmatorii 4-8 ani. Aceasta este calea democratica si responsabila de urmat pentru a scoate Romania din criza economica si din ambiguitatea politica si institutionala in care se gaseste astazi", conchide Principele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Principele Radu candidatura, #alegeri prezidentiale 2009, #coalitie guvernare PSD PDL , #alegeri