Reactii diverse in PSD dupa scrisoarea anti-Dragnea: Trebuie sa punem cruce nemultumirilor in CEx

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 14:10
7698 citiri
Reactii diverse in PSD dupa scrisoarea anti-Dragnea: Trebuie sa punem cruce nemultumirilor in CEx
Foto: Arhiva Facebook/ PSD

Social democratii au reactionat in moduri diverse la scrisoarea aparuta miercuri in care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, dar si de la conducerea Camerei Deputatilor.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a declarat ca doar "rau-voitorii" nu vad lucrurile bune pe care le-a facut partidul si a adaugat ca trebuie "sa punem cruce" discutiilor in sedinta CEx.

"Nu am apucat sa o citesc. Discutam vineri la CEx. Nu are rost sa ne dam cu parerea pe la toate colturile, ne uitam ce zice statutul si in functie de asta analizam si vom decide. Punctul meu de vedere este ca toate aceste discutii trebuie sa le avem in partid", a spus Iordache, la Parlament, intrebat cum comenteaza scrisoarea din PSD.

El a adaugat ca partidul trebuie sa se opreasca din acest conflict intern.

"Haideti sa oprim aceste conflicte interne. PSD a facut lucruri foarte bune si doar cei care sunt rau-voitori sau nu vor sa vada toate lucrurile bune pe care PSD-ul le-a facut. Trebuie sa ne oprim cu aceste discutii, dezbateri, nemultumiri in plan extern, asa cum apar acum in media, le discutam in partid, punem cruce, mergem mai departe, avem multe lucruri de facut, de la referendum, continuarea guvernarii si asa mai departe", a precizat Iordache.

Intrebat daca va fi liniste in PSD daca nu pleaca Dragnea, el a raspuns: "Fara indoiala, da".

Codrin Stefanescu: E un act de tradare

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a comentat si el documentul. El afirma ca scrisoarea este un act de tradare din partea unor colegi pe care Liviu Dragnea i-a sustinut in functii colosale, atat in partid, cat si in Parlament sau Guvern, precizand ca e vorba de un complot.

"Avem de-a face cu un complot. (...) Scrisoarea acestor oblojiti o vad ca pe un act de tradare si asta le-o spun public ca sa inteleaga toti membrii de partid, toti simpatizantii. Actul de tradare vine de la niste colegi care au fost sustinuti in functii colosale.

Tutuianu este printre primii oameni in stat, fost ministru al Apararii, actual vicepresedinte al Senatului, domnul Paul Stanescu, colegul si prietenul nostru, este vicepresedinte al partidului, vice-prim-ministru, ministrul Dezvoltarii, Gabriela Firea este primarul general al Capitalei si vicepresedinte de partid, sustinuta total de Liviu Dragnea", a declarat Codrin Stefanescu, la Antena 3.

Secretarul general adjunct al PSD crede ca membrii de partid social-democrati nu vor fi de acord cu aceasta scrisoare.

"Membrii nostri de partid nu o sa inghita aceasta scrisoare. Discutia de la CEx va fi una extrem de de dura si transanta pe aceasta chestiune, pentru ca ne-au adus mari prejudicii de imagine toate aceste declaratii in ultimele cateva saptamani, intr-un moment foarte delicat pentru partid, intr-un moment in care in linia 1 se afla foarte multi colegi de-ai nostri. Vineri, la CEx, va trebui sa gasim obligatoriu o solutie la aceasta chestiune", a completat Codrin Stefanescu.

Zetea: Vom avea o pozitie transanta la CEx

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat ca nu i se pare colegial faptul ca scrisoarea contestarilor din partid nu a fost discutata in interiorul formatiunii si joi va fi luata o decizie comuna a organizatiilor PSD din Ardeal pentru a avea o pozitie in CEx de vineri.

"Nu am spus ca nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri de partid. Nu o sa se poata lua o decizie in CEx, pe care s-o accepte lumea. Vom luat deciziile in comun, toti cei 15, 16 lideri de organizatii.

Ne vom intalni probabil joi sa discutam, pentru ca organizatiile din Ardeal sa aiba o pozitie transanta la CEx al PSD. (...) Ideea de tabara deranjeaza foarte mult si ar putea duce la o infrangere a PSD", a afirmat Gabriel Zetea, lider al organizatiei PSD Maramures, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa plece de la sefia PSD sau din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Zetea a raspuns: "Dati-mi voie sa discutam in interiorul partidului. As fi vrut ca aceasta scrisoare sa fie discutata in interiorul partidului. Am auzit doar azi despre continutul ei.

Acest lucru nu e in regula referindu-ne la colegialitate. Asta nu inseamna ca unele puncte nu pot fi sustinute. Atata timp cat PSD a fost paratrasnet (Liviu Dragnea - n.red.) impotriva loviturilor, evident ca imaginea sa nu este una buna in aceasta perioada".

Buzatu: Lucrurile trebuiau scoase la suprafata

La randul sau, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune despre scrisoarea din PSD ca "lucrurile trebuiau scoase la suprafata" pentru a primi raspunsuri.

"Dupa foarte multe discutii pe aceasta tema, iata ca a aparut un document care formuleaza anumite nemultumiri si sugestii de rezolvare a situatiei creata ca urmare a CEx-ului desfasurat anterior si a evolutiilor din ultima perioada. Cred ca scrisoarea trebuie sa fie studiata foarte bine de catre membrii CEx si apoi sa aiba loc discutii in CEx.

Scrisoarea este 'moderata', nu cere decat demisia presedintelui partidului, ceea ce inseamna ca lucrurile vor beneficia de o atentie speciala si de o dezbatere. Eu cred ca lucrurile trebuiau scoase la suprafata, pentru ca sa li se raspunda si sa putem sa continuam.

Singura chestiune care ramane de discutat este atitudinea celor care sunt implicati in aceasta dezbatere si daca, la final, vor intelege ca trebuie sa incheiem cu niste concluzii care sa ne permita sa mergem mai departe", a declarat Buzatu.

Acesta a precizat ca persoanele care cer demisia lui Liviu Dragnea justifica aceasta solicitare intr-un anumit fel, iar cei care nu sunt de acord vor justifica pozitia lor intr-un alt fel.

"Lucrurile acestea trebuie discutate. Pana la CEx lucrurile se vor mai infierbanta, dar este suficient ragaz pentru o discutie serioasa", a mai spus Dumitru Buzatu.

Lider PSD Brasov: Acuzatii bazate in mare parte pe presupuneri

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, spune despre scrisoarea din partid ca "aduce o serie de acuzatii bazate in mare parte pe presupuneri".

"Romanii au nevoie de oameni politici seriosi si responsabili care nu se grabesc sa dea vina pe altii", sustine acesta.

"Democratia este o valoare fundamentala pentru PSD si apreciem toate formele ei de manifestare. Fiecare membru PSD este indreptatit sa isi exprime opinia referitoare la guvernare si situatia partidului. Am citit scrisoarea colegilor, le respect punctul de vedere. Insa, se aduc o serie de acuzatii bazate in mare parte pe presupuneri continuand cu potentiale solutii care sunt de fapt in planul de guvernare si in curs de realizare.

In ceea ce priveste sondajele, pot doar sa va dau exemplul Brasovului - daca in trecut PSD era cotat in jurul a 20-25% in Brasov, acum PSD este cotat la 30-35%. PSD se afla astazi foarte aproape de atingerea obiectivelor sale politice: o guvernare de succes, rezultate economice foarte bune, o imbunatatire semnificativa a veniturilor populatiei.

Ca sa tratam cu maxima seriozitate guvernarea si situatia politica interna, le propun tuturor colegilor sa ne ocupam de programul de guvernare si de consolidarea interna a partidului fara a mai alimenta conflicte care urmaresc doar acapararea puterii de catre un grup restrans", a declarat, pentru Mediafax, presedintele PSD Brasov, Marius Dunca.

"Propun tuturor sa discutam argumentat in structurile interne si sa respectam opinia majoritara fara a mai apela la maziliri mediatice. E bine sa fim mai intelepti, sa intelegem ca trebuie sa ramanem uniti si puternici si sa ne respectam angajamentele fata de milioanele de romani care ne-au votat", a spus Dunca.

La randul sau, Nicolae Bacalbasa, deputat PSD Galati, a declarat pentru Mediafax ca nu poate vorbi despre ceva ce nu a vazut.

"Eu nu stiu ce scrie in scrisoare, nu stiu sa existe. Eu doar constat ca partidul are numerosi dusmani in interior si in exterior. PSD lupta pentru popor, nu pot fi de partea dusmanilor PSD", a spus Nicolae Bacalbasa.

Lideri PSD au semnat o scrisoare deschisa prin care cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Documentul este semnat de vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, de Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Florin Iordache scrisoare demisie Dragnea, #reactii PSD scrisoare demisie Dragnea, #Codrin Stefanescu scrisoare demisie Dragnea, #Dumitru Buzatu scrisoare demisie Dragnea, #Gabriel Zetea scrisoare demisie Dragnea , #alegeri