Sorin Bota cere demisia sefului de campanie al PSD Cluj

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 14:53
1378 citiri
Sorin Bota cere demisia sefului de campanie al PSD Cluj
Foto: Ziua de Cluj

Secretarul executiv al PSD Sorin Bota a cerut miercuri la Cluj demisia sefului de campanie al filialei clujene, Stefan Dimitriu, acuzandu-l ca este principalul vinovat pentru rezultatele slabe inregistrate de filiala de la alegerile parlamentare.

Bota, care este si vicepresedinte PSD Cluj si a fost ales senator de Maramures, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Dimitriu a aplicat o strategie gresita in campania electorala, motiv pentru care filiala nu a putut creste, odata cu partidul, in optiunile electoratului, transmite corespondentul NewsIn.

"Ii cer demisia domnului Dimitriu, chiar daca efortul lui a fost remarcabil dupa spusele unora. Cred ca a aplicat o strategie gresita si din acest motiv rezultatele sunt mai proaste comparativ cu alegerile locale, comparativ cu votul obtinut de PSD la nivel national. Din punct de vedere al ierarhiei, suntem antepenultimii in partid, deci cred ca avem o problema seriosa la Cluj, din pacate. Deci s-a dovedit ca nu schimbarea lui Vasile Dancu a rezolvat problema", a spus Bota.

Secretarul executiv al PSD sustine ca presedintele filialei, Vasile Soporan, nu se face vinovat de esecul filialei, deoarece "el a cazut prada celor care l-au inconjurat dupa preluarea functiei" si l-a catalogat pe Dimitriu drept "un produs politic expirat".

Printre greselile de campanie facute de Stefan Dimitriu, secretarul executiv al PSD a enumerat lipsa de virulenta la adresa PD-L, precum si nominalizarea candidatilor, care nu a respectat anumite intelegeri facute in cadrul filialei, inainte de alegerile locale.

"Neatacarea PD-L, neatacarea puternica a guvernarii din ultimii patru, asta a fost directiva principala inainte de inceperea campaniei, inainte de a pleca eu la Maramures, lucru cu care eu nu am fost de acord si nu am putut sa ma incadrez in aceasta strategie de campanie, drept dovada ca eu am castigat la Maramures si aici rezultatele au fost mai proaste. Cei care au candidat pe pozitii eligibile la alegerile locale nu trebuia sa se regaseasca la Parlament", a spus Bota.

Acesta s-a referit la consilierul judetean, Cornel Itu, care e devenit deputat in colegiul Dej si consilierul local Alexandru Cordos, care este senator in colegiul 4.

"In partid trebuie lasata partie pentru toti cei care doresc sa se afirme si care tot la patru ani se trezesc eliminati de pe pozitiile eligibile, indiferent de natura alegerilor", a afirmat Bota.

Acesta a sustine ca este sprijinit in demesul sau atat de colegi din PSD Cluj, cat si de la nivel central, iar daca Stefan Dimitriu nu isi da demisia, el va cere discutarea cazului sau in forurile de conducere centrale.

Vicepresedintele PSD Cluj, Stefan Dimitriu a afirmat ca nu are de gand sa isi dea demisia.

"Nu cred ca o sa imi dau demisia. Legat de rezultate, ele vor fi analizate de filiala, iar legat de nominalizarea candidatilor, nu eu i-am ales si, ca exemplu, nu l-am ales nici pe dansul. Acesta este un aspect interesant", a declarat Dimitriu pentru NewsIn, cu referire la faptul ca Bota urma sa candideze din partea PSD Cluj la alegerile parlamentare in colegiul 3 - Camera Deputatilor, insa a fost ulterior inlocuit de actualul purtator de cuvant al filialei, Mircea Jorj.

PSD Cluj este a doua forta politica de la nivelul judetului in urma alegerilor parlamentare, dupa PD-L, obtinand 18,54% din voturi la Senat si 19,15% din voturi la Camera Deputatilor.

Filiala a obtinut totodata un mandat de senator pentru presedintele executiv PSD Cluj, Alexandru Cordos si doua mandate de deputat, pentru consilierul judetean Cornel Itu si pentru presedintele filialei, Vasile Soporan. Vasile Soporan nu a putut fi contactat miercuri de NewsIn.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sorin Bota PSD, #demisia sefului de , #alegeri