Ciolacu face video-congres, daca ia amploare criza coronavirus: Sigur e pe 21 martie!

Vineri, 06 Martie 2020, ora 12:15
2311 citiri
Ciolacu face video-congres, daca ia amploare criza coronavirus: Sigur e pe 21 martie!
Foto: Arhiva Facebook/ Marcel Ciolacu

Congresul PSD va avea loc pe data de 21 martie, iar in cazul in care criza coronavirusului va lua "o amploare moderata" va avea loc un video-congres, a declarat vineri presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a precizat ca data de 21 martie este agreata de majoritatea colegilor din partid, urmand ca saptamana viitoare Comitetul Executiv National al PSD sa dea un vot in acest sens.

"Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD - n.red.). Am stabilit cu colegii si urmeaza saptamana viitoare sa mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile sa fie si decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie.

Speram ca criza coronavirusului sa nu ia alta amploare. Oricum suntem pregatiti si pentru astfel de situatii. In cazul in care criza va lua o amploare moderata vom face un video-congres. Tehnica mai moderna. (...)

Partidul e intr-o reorganizare, chiar si mentala, si suntem deschisi sa incercam lucruri noi. Incercam sa schimbam si anumite metehne. (...). Am avut saptamana trecuta aceasta discutie cu colegii si marea majoritate au optat sa avem totusi un congres si o conducere care trebuie sa-si asume aceste alegeri. N-am nicio problema sa-mi asum aceste alegeri, chiar daca perioada a fost una scurta.

Cel putin pana acum am demonstrat si eu, si domnul Stanescu, si echipa ca avem capacitatea organizatorica de a reorganiza partidul si de a fi partidul pregatit pentru orice fel de alegeri", a declarat liderul PSD la interviurile DC News.

El a adaugat ca si-ar fi dorit sa existe o competitie in congres, absenta unui contracandidat pentru sefia PSD fiind unul dintre motivele amanarii congresului, motivul principal fiind insa aparitia coronavirusului.

"N-am crezut ca va exista aceasta posibilitate - sa nu fie niciun contracandidat, fiind un partid atat de mare, totusi imi doresc sa existe o competitie in partid. (...) Motivul principal a fost coronavirusul.

Existand aceasta amanare, am vrut sa le explic colegilor cum vad eu lucrurile si daca se ajunge pana pe data de 21 (martie - n.red.) la aceeasi unica candidatura sa stie modul meu de abordare. Mi se pare un lucru corect fata de colegi, sa nu fie luati prin surprindere de abordarea mea sau de cum vad eu lucrurile", a adaugat Ciolacu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#congres PSD 21 martie, #PSD video congres coronavirus , #congres