Nicusor Constantinescu: Presedintele PSD nu se pricepe la toate. Era unul, dar l-am impuscat in '89

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 10:52
4282 citiri
Nicusor Constantinescu: Presedintele PSD nu se pricepe la toate. Era unul, dar l-am impuscat in '89
Foto: Cronica Romana (Arhiva)

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a explicat care sunt motivele pentru care a ratat functia de vicepresedinte regional al PSD, adaugand ca nu vrea sa intre din nou in contradictie cu nimeni din conducerea partidului.

Intrebat in legatura cu alegerile pentru functiile de conducere din PSD, de la congresul de sambata, presedintele CJ Constanta a raspuns: "De ce vreti sa ma bagati pe mine iar (...) la partidul meu drag, aveti ceva cu mine, personal?".

"Nu mai vreau sa comentez pe subiectul congres, pentru ca am spus ce am avut de spus. Daca mai comentez acum si spun ceva, intarat iar subiectele si predicatele si pe urma iar mi-i fac dusmani. Nu mi i-am facut dusmani eu...? Daca spun adevarul intotdeauna, de cand m-am nascut eu si pana oi muri? Eu asa stiu sa fac politica.

Pai cu ordonanta aia, cu arieratele, n-am avut eu dreptate? Ca pe urma s-a votat cum am spus eu. Pe urma: 'Ai avut dreptate, Nicule, dar de ce ai tipat in presa?'. 'Pai daca n-am cu cine sa vorbesc la voi? Ala nu raspunde, fuge de mine, alalaltu', Gherghina (Gheorghe Gherghina - n.red.) nu stie economie reala, stie doar contabilitate. Eu ce sa fac?'", a spus Nicusor Contantinescu, pentru Ziare.com.

Acesta a recunoscut ca a incercat sa vorbeasca despre unele probleme si cu liderul PSD Victor Ponta, dar acesta nu are totdeauna timp si "nu se pricepe la toate".

"Am vorbit cu presedintele, dar presedintele cand are timp, cand n-are timp si nu se pricepe la toate, ca daca era unul care se pricepea la toate, l-am impuscat in decembrie '89, nu?", a comentat, ironic, presedintele CJ Constanta.

Tunurile pe Braila: A promis si Buzaului sprijin, si Constantei, dar a dat voturile Vrancei

Social-democratul a abordat totusi subiectul alegerilor din interiorul PSD, subliniind ca au fost corecte.

"Problema este ca intelegerile care s-au facut intre organizatii nu s-au respectat. Si spun ce am spus si atunci: Braila trebuia sa ne sprijine pe noi, Constanta, la regiuni si noi sa-i sprijinim pe ei la national. Numai ca ei au votat invers. Adica noi ne-am tinut de cuvant - si Tulcea, ca noi suntem Dobrogea romaneasca - si Braila nu s-a tinut de cuvant.

Nu e vorba de infrangere sau de victorie, infrangerea este in clipa cand te supui votului national, votului uninominal. Aici sunt intelegeri, fiecare delegat are un mandat la organizatii: 'Domne, sprijin pe Georgescu, pe Popescu sau pe Ionescu'.

Din pacate, nu Oprisan nu a respectat, ci Braila. Pentru ca Braila a promis si Buzaului ca o sa-l sprijine la vicepresedintele regional, primarului municipiului Buzau, Boscodeala (Constantin Boscodeala - n.red.), i-a promis in ascuns, am aflat ulterior. Si i-a dat 40 de voturi Buzaului - desi trebuia sa ii dea toate voturile si Galati, si Braila ca sa ajunga el vicepresedinte regional - si restul de voturi le-a dat Vrancei, impotriva intelegerii facute cu noi si cu Tulcea", a explicat Nicusor Contantinescu modul in care s-a votat la Congresul PSD si cum s-au impartit functiile de vicepresedinte, in ciuda "intelegerilor" dinaintea congresului.

Victor Ponta ramane presedintele PSD, dupa un Congres fara emotii, dar cu sala goala

Intrebat cum au fost "ademenite" organizatiile PSD din Braila si Galati, presedintele CJ Constanta a raspuns: "Sunt mai aproape unii de altii, eu stiu?".

"Din pacate, nu s-au respectat aceste intelegeri, dar asta nu inseamna ca delegatii au votat cum au vrut ei, ci au votat cum au avut mandat de la organizatie. Or, mandatul pe care il avusesem si batusem palma noi, organizatia PSD Constanta, cu organizatia PSD Tulcea, cu organizatia PSD Braila era cel de a ne sprijini reciproc. Noi, Constanta si Tulcea la national pentru domnul Bunea Stancu si el, organizatia Braila, pe mine, de la Constanta, pentru vicepresedinte regional.

Daca ei se tineau de cuvant, eu eram vicepresedinte regional, dar nu s-au tinut. Din pacate, vorba aia, 'O intorci ca la Braila', s-a confirmat inca o data", a mai explicat social-democratul.

Acesta a precizat ca, nereusind sa obtina o functie de vicepresedinte PSD, nu are "anvergura nationala" si nu stie "toate detaliile" referitoare la hotararile care se iau in fruntea partidului.

"De aceea, am dorit sa ajung vicepresedinte regional, ca sa ajung si eu sa inteleg. Ca daca nu am toate informatiile... Eu stiu ce a cerut Uniunea Europeana, care e condusa de populari?", a incheiat Nicusor Constantinescu.

Cine sunt cei 21 de vicepresedinti alesi de Congresul PSD

Social-democratii si-au ales cei 21 de vicepresedinti, sambata, la Congresul PSD organizat la Sala Palatului. In cursa s-au inscris peste 30 de membri PSD, insa emotiile au fost minime. Cea mai disputata functie de vicepresedinte regional a fost cea pentru regiunea Sud-Est, unde presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-au aflat in lupta stransa.

"Trebuie sa stii si sa pierzi, daca nu stii sa pierzi nu vei castiga niciodata. Problema este ca numai Tulcea si Constanta si-au respectat cuvantul, adica Dobrogea", a declarat Constantinescu, sambata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Nicusor Contantinescu alegeri Congres PSD, #Oprisan ales vicepresedinte regional, #alegeri vicepresedinti regionali PSD, #Nicusor Constantinescu PSD Braila , #congres