Circ intre PSD si PD-L la Camera Deputatilor - sedinta suspendata

Marti, 25 Mai 2010, ora 18:50
3587 citiri
Circ intre PSD si PD-L la Camera Deputatilor - sedinta suspendata

Biroul Permanent al Camerei a fost suspendat, marti dupa amiaza, din lipsa de cvorum. Social-democratii au acuzat ca deputatii PD-L incalca Regulamentul pentru ca au absentat la sedinta. De altfel, PD-L a acuzat PSD de un ''spectacol ieftin'' si de evitarea discutiei despre reducerea cheltuielilor la Camera.

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat ca presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, "isi bate joc de lucrarile Biroului Permanent pe care trebuie sa le conduca", dupa ce deputatii PD-L si UDMR au intarziat la Biroul Permanent.

"Din punctul nostru de vedere este o incalcare a Regulamentului. Toti parlamentarii sunt chemati la ordine de presedintele Traian Basescu incalcand atributiile constitutionale. Din acest punct de vedere, noi nu putem sa stam de fiecare data cate 30, 40, 50 de minute sa asteptam grupurile parlamentare.

Daca Romania anului 2010 este anul in care presedintele stabileste agenda Parlamentului, trebuie sa stim si noi, sa modificam Constitutia", a spus Zgonea, adaugand ca deputatii si-au asteptat colegii de la PD-L si UDMR timp de un sfert de ora, dupa care au plecat.

Si social-democratul Adrian Nastase a relatat ca PSD a venit la sedinta Biroului Permanent la ora 15.00, iar cei de la PD-L si UDMR lipseau.

"Asta arata pozitia actualei puteri fata de Parlament si faptul ca Parlamentul este considerat doar un loc de intalnire, un fel de Golden Blitz pentru Traian Basescu cu unii dintre colegii sai de partid. Este inadmisibil', a comentat Nastase.

Roberta Anastase se scuza

Pe de alta parte, presedinta Camerei, Roberta Anastase, a explicat ca a intarziat pentru ca a discutat, in grupul parlamentar al PD-L despre necesitatea scaderii cheltuielilor deputatilor.

"Probabil ca asta e explicatia pentru care au sters-o englezeste cei de la PSD, tocmai pentru a nu discuta despre cheltuielile parlamentarilor. E o buna explicatie sa spui ca s-a intarziat, cand in mod obisnuit sedintele Biroului Permanent incep dupa un sfert de ora de la ora anuntata. Singura explicatie asta este, dar o sa le fac surpriza sa convoc din nou Biroul Permanent in aceasta dupa-amiaza sau maine dimineata, astfel incat totusi sa discutam despre lucruri importante, asa cum este reducerea cheltuielilor", a spus Anastase.

Ea a precizat ca plecarea deputatilor PSD si PNL reprezinta un "spectacol ieftin", menit sa ascunda o lipsa a disponibilitatii lor de a reduce cheltuielile legate de parlamentari.

"Propunerea PD-L de reducere a cheltuielilor are in vedere scaderea plafonului la nivelul celorlalti care nu stau la hotel si, in masura in care Camera va gasi cazare in acel cuantum, atunci este absolut in regula, daca nu, fiecare isi va cauta", a mai explicat Anastase.

La sedinta Biroului Permanent, au fost prezenti reprezentantii PSD si PNL, democrat-liberalii venind dupa 15 minute, in momentul cand deputatii opozitiei paraseau sala.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Camera Deputatilor sedinta suspendata, #Roberta Anastase Adrian Nastase , #deputati