Comitetul Executiv al PSD se reuneste luni pentru a pregati Congresul

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 14:27
501 citiri
Comitetul Executiv al PSD se reuneste luni pentru a pregati Congresul
Foto: Antena3

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a anuntat ca liderii social-democrati se vor reuni luni, 25 ianuarie, intr-un Comitet Executiv care va pregati Congresul din aceasta primavara.

Duvaz a precizat ca vor fi schitate temele de interes care vor contribui la "redefinirea ideologica a PSD ca unicul partid de stanga in Romania" si a anuntat ca vor fi facute modificari de statut "in sensul imbunatatirii activitatii si adaptarii la situatia de opozitie in care ne aflam".

De asemenea, Duvaz a subliniat ca PSD va colabora in continuare cu PNL "numai in dimensiunea in care avem si unii si altii situatia de a apara democratia in Romania, de a impiedica tentativele PD-L si ale lui Traian Basescu de a acapara toata puterea si a o folosi discretionar".

In acest sens, el a anuntat ca PSD va colabora inclusiv cu UDMR, acolo unde situatia o va impune iar "UDMR va fi dispus sa o faca".

Pe de alta parte, printre prioritatile legislative ale PSD pe 2010 se numara "legea sistemului unificat si unic de pensii de stat si finalizarea legii salarizarii bugetarilor".

Duvaz a precizat ca nu s-a discutat inca la nivelul conducerii PSD despre posibilii candidati la presedintia partidului, deoarece "discutiile noastre, in perspectiva Congresului, trebuie sa se fixeze pe ideologie si apoi sa ne axam si pe oameni. Schimbarea unor oameni din niste posturi nu rezolva mai nimic".

Referitor la demisia deputatului Valeriu Steriu din PSD si trecerea sa la grupul independentilor din Parlament, Duvaz a precizat ca nu s-a discutat in partid acest caz deoarece "nu am avut astfel de informatii. Dar va trebui sa discutam cu dansul, inclusiv presedintele partidului, deoarece este un om de calitate".

In privinta fotoliului de deputat ramas liber prin demisia din Parlament a Danielei Popa, Duvaz a declarat ca "o sa discutam cu partenerii nostri din PC si vom vedea care este nominalizarea potrivita". El a precizat ca nu este de la sine inteles ca PSD va sustine neaparat un membru PC, ci doar ca vor fi purtate negocieri in conditiile in care "ne trebuie un candidat puternic si trebuie sa recastigam aceasta pozitie".

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Congres PSD, #sustinere PSD PNL, #deputat Daniela Popa , #deputati