Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Mihalache a demisionat din PSD

Vineri, 08 Mai 2009, ora 16:50
1582 citiri
Dan Mihalache a demisionat din PSD

Fostul deputat PSD, Dan Mihalache, a demisionat, vineri, din partid si din toate functiile pe care le detinea. Mihalache si-a anuntat demisia nu oricum, ci pe blog.

"Am decis astazi (vineri n.red.) sa renunt la calitatea de presedinte/sef al Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al Partidului Social Democrat. Totodata, am decis sa renunt si la calitatea de membru al Consiliului National si de membru al Organizatiei PSD Maramures, filiala Viseu de Sus", scrie Mihalache pe blog, intitulandu-si textul "Final de drum".

Singura explicatie a retragerii din partid este ca, in acest moment, proiectele sale personale nu mai sunt compatibile cu calitatea de membru al PSD.

"Deocamdata, proiectele mele personale nu mai sunt compatibile cu calitatea de membru al PSD. Vreau ca aceasta despartire sa fie una discreta, nu un divort in stil italian, asa cum ne-au obisnuit politicienii, mai ales ca sunt multi oameni in PSD pe care ii stimez si la a caror prietenie tin", spune Mihalache.

Fostul deputat trece in revista atat partile frumoase ale colaborarii cu social-democratii din Romania, insa nu ezita sa spuna ca au fost opt ani de "dezamagiri si sperante inselate".

"Nu este o optiune usoara, tinand cont de faptul ca ultimii opt ani i-am petrecut muncind efectiv pentru acest partid, in calitate de consilier, analist politic, deputat, europarlamentar. Sunt cateva mii de pagini (si orele de munca aferente) prin care sper ca am contribuit la modernizarea doctrinara a stangii romanesti, la conectarea ei cu social democratia europeana.

Au fost ani frumosi, a fost o experienta interesanta, cu multe impliniri dar si cu multe dezamagiri si sperante inselate. Probabil ca zona cea mai delicata a politicii romanesti ramane cea a caracterelor...", povesteste Mihalache.

Totodata, considera ca ar fi multe de spus despre cum a evoluat partidul din 2001 si pana acum, daca schimbarea lui a fost una in bine, pe masura asteptarilor si ideilor celor din PSD, lucruri care or sa apara "poate alta data, poate intr-o carte care sa surprinda directiile de evolutie (sau involutie) a politicii romanesti din ultimii ani...".

Potrivit unor surse din PSD, Mihalache a avut nemultumiri legate de neindeplinirea unor promisiuni privind ocuparea unei pozitii de consilier de stat la Guvern.

A.T.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Dan Mihalache demisie, #Mihalache demisie PSD , #deputati