Deputat PSD, plangere penala impotriva presedintelui Jobbik (Video)

Luni, 12 August 2013, ora 11:45
2190 citiri
Deputat PSD, plangere penala impotriva presedintelui Jobbik (Video)

Deputatul PSD Bogdan Diaconu anunta ca va depunde plangere penala impotriva presedintelui partidului extremist din Ungaria, Jobbik, pentru "savarsirea de activitati de natura sa puna in pericol siguranta nationala si ordinea publica".

"Am luat act de observatiile MAE referitoare la imposibilitatea de a-l declara pe Vona Gabor persona non grata, in ciuda faptului ca acesta nu a actionat pe teritoriul Romaniei ca persoana privata, ci uzand de functia sa publica din Ungaria si de calitatea sa oficiala de presedinte al partidului Jobbik.

Consider in continuare ca prezenta lui Vona Gabor pe teritoriul Romaniei trebuie interzisa pentru acte deosebit de grave indreptate impotriva statului roman.

Din acest motiv, depun astazi (luni-n.red.) la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti o plangere penala impotriva cetateanului maghiar Vona Gabor pentru savarsirea de activitati de natura sa puna in pericol siguranta nationala si ordinea publica", a precizat Diaconu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul PSD a solicitat MAE, sambata, "declararea de urgenta a cetateanului maghiar Gabor Vona persona non grata pentru declaratiile sale fara precedent impotriva statului roman".

MAE raspunde deputatului PSD care cere declararea liderului Jobbik persona non grata

La explicatia Ministerului Afacerilor Externe ca un cetatean strain nu poate fi declarat perosna non grata decat daca are statut diplomatic, Bogdan Diaconu a raspuns: "Daca nu are calitate oficiala si diplomatica, ma indrept impotriva lui Vona Gabor in calitatea lui de cetatean strain inamic al statului roman si voi folosi procedura legala utilizata pentru expulzarea din Romania a persoanelor suspecte de terorism".

"In plangerea penala invoc art.83 din OUG 194/2002 si luarea masurii administrative de autoritate prin care numitul Vona Gabor sa fie declarat indezirabil ca cetatean strain care a desfasurat activitati de natura sa puna in pericol siguranta nationala sau ordinea publica. Faptele si declaratiile numitului Vona Gabor reprezinta obiectul material al art. 83 din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania", a subliniat Bogdan Diaconu.

Un deputat PSD cere declararea liderului Jobbik persona non grata

Acesta arata ca plangerea penala depusa de el "intentioneaza sa aiba ca efect constatarea actiunilor si declaratiilor numitului Vona Gabor ca fiind in masura sa puna in pericol siguranta nationala sau ordinea publica, mai ales in ceea ce priveste incitarea la un conflict intre Ungaria si Romania pe tema minoritatii maghiare din Transilvania".

Deputatul PSD a solicitat astfel in mod oficial, in scris, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, "demararea procedurilor pentru aplicarea masurii administrative de autoritate impotriva lui Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maxima de 15 ani, avand in vedere caracterul repetat al activitatilor sale impotriva statului roman, precum si utilizarea calitatii sale publice de presedinte al partidului Jobbik din Ungaria in desfasurarea actiunilor sale prin care pune in pericol siguranta nationala".

Liderul Jobbik, in Harghita: Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului

Liderul partidului radical nationalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sambata guvernul condus de Viktor Orban ca nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon si autonomia asa-zisului Tinut secuiesc in cadrul forumurilor internationale, potrivit unei declaratii sustinute la Tabara tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc in localitatea Borzont din judetul Harghita.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Bogdan Diaconu plangere penala Jobbik, #presedinte Jobbik delaratii extremiste, #Vona Gabor non grata , #deputati