Deputatii PSD si PNL protesteaza si nu participa la plenul Camerei

Luni, 08 Martie 2010, ora 17:10
828 citiri
Deputatii PSD si PNL protesteaza si nu participa la plenul Camerei

Deputatii PNL si PSD nu participa luni la sedinta de plen a Camerei in semn de protest fata de modul in care a fost adoptata Ordonanta de modificare a statutului functionarilor publici si fata de intentia PD-L de a modifica Regulamentul pentru a permite constituirea grupului de independenti.

Liderul grupului deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca desi se afla in Parlament, liberalii nu vor lua parte la plen iar secretarul social-democrat Valeriu Zgonea a spus ca este singurul deputat PSD care ia parte la plen pentru ca este de serviciu in calitate de secretar de sedinta.

Functionarii publici cer demisia lui Sebastian Vladescu

Cu toate acestea, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a anuntat, cu o jumatate de ora dupa ora la care era programata sa inceapa sedinta de plen, ca peste 167 parlamentari au semnat condica de prezenta, deci se poate intra in dezbaterea ordinii de zi.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Mircea Dusa, a afirmat ca decizia de a nu lua parte la lucrari este valabila luni si marti, pana cand liderii de grup impreuna cu Anastase vor "regla" chestiunile disputate de respectare a Regulamentului.

"In urma sedintei de grup in care s-au analizat anumite aspecte ale activitatii parlamentare si a faptului ca in aceasta saptamana vom depune motiune simpla pe problemele de munca, am analizat si modul in care conducerea Camerei respecta Regulamentul si procedurile parlamentare, avand in vedere ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta la votul in plen a legii privind modificarea Legii 188 (privind statutul functionarilor publici, n.red.).

In semn de protest fata de nerespectarea procedurilor parlamentare, atat in ceea ce priveste desfasurarea sedintelor de comisii, dar si introducerea in plen, in mod fortat, a proiectului de lege privind modificarea Legii 188 si a faptului ca acesta, fortand putin, la limita s-a votat fara cvorum, nu vom intra nici in aceasta zi si nici maine la sedintele de plen pana cand presedinta Camerei impreuna cu liderii de grup nu vor regla aceste chestiuni care vizeaza respectarea Regulamentului", a declarat Dusa pentru NewsIn.

El a mai motivat prin faptul ca "exista un fel de obrazniceala in a forta putin nota si a face afirmatia ca plenul este suveran si pornind de la aceasta afirmatie nu se mai respecta celelalte proceduri parlamentare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deputati PNL PSD protest, #protest statut functionari, #modificare lege statut functionari , #deputati