Liderul deputatilor PSD e sigur ca va pastra majoritatea chiar si dupa demisiile din partid: Sa nu ne grabim. Se incearca tot felul de lucruri

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 20:07
3658 citiri
Liderul deputatilor PSD e sigur ca va pastra majoritatea chiar si dupa demisiile din partid: Sa nu ne grabim. Se incearca tot felul de lucruri
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu, sustine ca, desi trei parlamentari PSD au anuntat ca pleaca din partid, "majoritatea parlamentara ramane PSD-ALDE".

"Au plecat din grupul parlamentar. Eu zic sa nu ne grabim. Se incearca tot felul de lucruri. Majoritatea parlamentara ramane PSD - ALDE", a afirmat Daniel Suciu, miercuri, la Parlament.

De altfel, social-democratul a infirmat informatia conform careia ar fi demisionat si el din PSD. "E o prostie", a punctat Suciu.

Intrebat daca Florin Iordache ar trebui sanctionat pentru comportamentul neadecvat de miercuri din plenul Camerei Deputatilor, Suciu a raspuns: "Asta ramane sa decida Biroul Permanent sau sa vedem daca se face sesizare. Eu nu judec cu doua masuri".

Daniel Suciu a adaugat ca gestul lui Florin Iordache este unul regretabil.

"Nu judec cu doua masuri. Orice gest regretabil ramane un gest regretabil, indiferent cine il face. Este un gest regretabil, da", a afirmat Suciu.

Corina-Alexandra Bogaciu si Constantin-Catalin Zamfira, ambii deputati de Ilfov, si-au anuntat vineri demisiile din PSD si din grupul parlamentar al partidului, urmand sa activeze ca neafiliati. Alaturi de ei a demisionat din partid si senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

In apararea Gabrielei Firea

"Am recurs la acest gest ultimativ in semn de protest fata de modul autocrat in care este condus in ultima vreme partidul, toti cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul presedinte fiind linsati mediatic si exclusi.

In aceasta logica se inscrie atitudinea vindicativa a presedintelui Dragnea, care a lansat prin interpusi informatia ca dna Gabriela Firea, lider ales in unanimitate al organizatiei Ilfov a PSD, urmeaza sa fie inlocuita de la conducerea filialelor Bucuresti si Ilfov, dupa care chiar exclusa din partid, pentru simplul fapt ca a cutezat sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca partidul se indeparteaza din ce in ce mai mult de agenda reala a cetateanului.

Mai mult, presedintele Dragnea a declansat o ampla campanie de intimidare a primarilor de sector si a consilierilor generali, avand ca scop izolarea politica a Gabrielei Firea si punerea acesteia in situatia de nu-si mai putea exercita eficient mandatul incredintat de bucuresteni", se arata intr-un comunicat semnat de cei trei alesi care au decis sa paraseasca PSD.

Demisionarii spun ca vor sprijini in continuare masurile pe care le vor considera benefice.

Grupul parlamentar al USR va depune, luni, la Camera Deputatilor, o plangere pe numele deputatului PSD Florin Iordache, prin care cere sanctionarea acestuia in urma gestului facut in plen, prin ridicarea ambelor degete mijlocii.

Ulterior, intrebat de presa, Iordache a evitat sa comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele maini, spunand doar ca: "Vi s-a parut. E un punct de vedere".

Citeste si Bloomberg: Raportul anticoruptie al UE primeste degetul mijlociu in Romania

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#PSD majoritate Camera Deputatilor , #deputati