Oltean acuza PSD de incendiul care a distrus Biserica Evanghelica din Bistrita

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 16:39
3336 citiri
Oltean acuza PSD de incendiul care a distrus Biserica Evanghelica din Bistrita
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, a declarat, joi, ca este convins de faptul ca PSD se face vinovat de incediul de la Biserica Evanghelica din Bistrita, din 2008, scopul acestui act criminal fiind acela ca PSD sa castige Primaria Bistrita.

"De cate ori vad imaginea cu Biserica Evanghelica din Bistrita arzand, de atatea ori imi amintesc ca focul a fost pus in mod intentionat si ca nici astazi nu avem faptasii identificati, dar, sa speram ca nu e tarziu sa aflam cine a pus focul si a determinat sa ajunga primar Ovidiu Cretu (PSD), intr-un mod mai putin democratic."

"Fac acuzatie pe care am mai facut-o: ca focul a fost pus si politia nu a facut ce trebuia ca sa identifice faptasii. Am mai spus-o si am sa o spun mereu, mereu si mereu", a declarat Ioan Oltean care sustine ca are convingerea ca "focul a fost pus si ca PSD nu a fost strain de acest lucru si nimeni nu o sa ma convinga ca nu am dreptate".

"Am mirosul meu de politist in timpul liber. Va asigur la modul foarte serios ca ceva in mine imi spune ca focul a fost pus cu stiinta PSD. Sigur ca ei o sa sara pana in tavan. Au mai sarit si altii si au cazut la loc. Am cerut politiei sa-si faca treaba, dar nu si-a facut-o in ce priveste aceasta chestiune. Mai este timp", a declarat Ioan Oltean.

Comisarul sef Ioan Sidor Bodescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, a declarat ca ancheta a fost realizata de politistii de la serviciul judiciar care au gasit vinovati de incediul produs la biserica niste copii.

"Noi am finalizat ancheta, am trimis-o procurorului si urmeaza calea legala. Eu, ca sef al Inspectoratului, nu am dreptul sa intervin in ancheta facuta de colegii mei specializati. Eu le cer sa ancheteze cazul si sa propuna solutia legala", a declarat Ioan Sidor Bodescu.

In replica la acuzatiile deputatului PD-L Ioan Oltean, filiala judeteana a PSD a dat publicitatii un comunicat prin care il acuza pe Oltean ca "i s-au aprins creierii de la atata putere" si prin care neaga toate acuzatiile aduse formatiunii.

"Numai o minte chiar bolnava putea sa incendieze Biserica Evanghelica din Bistrita, iar nasul dumneavoastra se insala amarnic: nu avem nimic de-a face cu acest act criminal, pe care la momentul producerii sale l-am dezavuat cu toata sinceritatea", se arata in comunicatul PSD Bistrita-Nasaud.

Biserica Evanghelica din Bistrita, monument din secolul al XIV-lea, a fost cuprinsa de un incendiu devastator in seara zilei de 11 iunie 2008 dupa ce cativa copii ai strazii s-au jucat cu focul. Pagubele cauzate de incediu au fost estimate la un milion de euro. Reabilitarea si consolidarea cladirii va costa insa peste 5 milioane de euro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Oltean incendiu Bistrita, #Biserica Evanghelica Bistrita, #incendiu biserica Bistrita , #deputati