Parlamentarii ieseni vor o hotarare de Guvern pentru alocarea de bani pentru aeroport

Duminica, 21 Martie 2010, ora 17:00
643 citiri
Parlamentarii ieseni vor o hotarare de Guvern pentru alocarea de bani pentru aeroport
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Anghel Stanciu a declarat ca autoritatile locale si parlamentarii ieseni vor face front comun pentru a obtine 10 milioane de lei de la Guvern pentru a demara proiectul de modernizare a aeroportului din Iasi.

"Intentionam sa incercam sa promovam o hotarare de Guvern pentru a obtine sprijinul Executivului in implementarea proiectului. Intr-o prima etapa, trebuie alocate 10 milioane de lei. Aeroportul trebuie sa fie un proiect al tuturor parlamentarilor ieseni, indiferent de partid", a spus deputatul PSD, duminica, in conferinta de presa.

Stanciu a adaugat ca proiectul de hotarare va fi facut de administratia locala si va fi promovat la Bucuresti de catre parlamentarii ieseni.

Potrivit acestuia, atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc au promis sprijin pentru proiectul de extindere si modernizare a aeroportului, cu ocazia vizitelor pe care acestia le-au facut la Iasi in ultimul an.

Referitor la afirmatiile presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Simirad, care a precizat recent ca investitia la aeroport ar putea scadea de patru ori pentru ca nu exista finantare, Stanciu a subliniat ca "nu se poate face o carpeala".

"Noi trebuie sa facem o pista pentru Romania de poimaine, nu de maine", a afirmat Stanciu.

Proiectul de modernizare a aeroportului iesean a fost lansat in 2005. In ultimii cinci ani, proiectul nu a putut fi implementat din cauza revendicarilor de teren din zona aeroportului. Miercuri, Guvernul a aprobat o serie de transferuri de terenuri si imobile din domeniul statului in administrarea CJ. In perioada urmatoare, CJ va trebui sa ajunga la un acord si cu proprietarii privati care detin peste cinci hectare in zona aeroportului.

Valoarea proiectului de modernizare se ridica la 200 milioane euro, insa Simirad a afirmat, vineri, ca investitia ar putea scadea la 50 milioane euro. Simirad a mai spus ca aeroportul se poate face printr-un parteneriat public-privat sau prin contractarea unui imprumut.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#parlamentari ieseni bani aeroport, #bani aeroport Iasi , #deputati