PDL, acuzat ca a marit bugetul celor care se vor ocupa de partea intunecata a alegerilor

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:46
1227 citiri
PDL, acuzat ca a marit bugetul celor care se vor ocupa de partea intunecata a alegerilor
Foto: Arhiva

Dezbaterea bugetului pe 2012 al Autoritatii Electorale Permanente a fost miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, prilej pentru Opozitie de a acuza Guvernul ca planuieste fraudarea alegerilor de anul viitor.

"PDL doreste ca in 2012 sa aiba loc alegeri comasate si este posibil si un referendum pentru Constitutie. Dumneavoastra, domnule Oltean, intr-o declaratie ieri, spuneati asta, ca este posibil sa aiba loc si un referendum legat de Constitiutie.

In acest context, conform legislatiei, AEP organizeaza acest lucru. In conditiile in care bugetul AEP se micsoreaza, cand noi o sa solicitam sa se faca verificare in cutare comuna, sau sa avem repede si la indemana voturile multiple sau mai stiu eu ce, daca acolo nu sunt decat cativa salariati, amendamentul propus de grupul UDMR pentru majorarea bugetului AEP, care trebuie sa fie arbitrul alegerilor din 2012, este logic. Nu ma intereseaza de unde gasiti sursa.

Poate sa fie din rezerva, poate sa fie de la doamna Udrea, poate sa fie de unde doriti dumneavoastra. Dar e logic ceea ce sustine grupul UDMR. In conditiile in care printr-o frauda va opuneti acestui lucru, sa inteleg ca doar institutiile la care ati acceptat majorarea bugetelor: STS, SRI, SIE sunt institutele care vor avea obligatii pe alegerile din 2012?", a declarat deputatul PSD Aura Vasile.

Reprezentantul Opozitiei a mai spus ca cei de la putere au "majorat bugetul institutiilor care sunt pregatite sa conduca partea nevazuta si intunecata a anului electoral 2012".

"Am putea sa spunem ca ne readucem aminte de ceea ce s-a intamplat in 2009, cand la etajul 4 al MAI, era acea sala mare, mare si lunga, cu tot felul de ecrane si pana in ziua in care a fost momentul electoral se faceau tot felul de alte activitati.

Ati majorat bugetul institutiilor care sunt pregatite sa conduca partea nevazuta si intunecata a anului electoral 2012. Faptul ca vreti sa introduceti si un referendum, la cei 3-4 functionari pe care ii are AEP pe fiecare departament, cu cele 3-4 foi de hartie si calculatoare care se deschid la o ora dupa ce apasa click, credeti dumneavoastra ca poate sa duca la indeplinire activitatea pentru care a fost creata?", a mai declarat ea.

Bugetul pe 2012 al AEP a fost adoptat, ulterior, cu 158 de voturi "pentru", 99 de voturi "impotriva" si 16 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#scandal Parlament buget 2012, #PSD acuzatii frauda alegeri 2012, #vot buget Romania 2012 , #deputati
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca pedeleu' ca pe toti ne'nvatza minte...