Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

PSD ar putea propune masuri anticriza suplimentare

Luni, 16 Martie 2009, ora 21:24
834 citiri
PSD ar putea propune masuri anticriza suplimentare
Foto: Tribuna.ro

Atat puterea, cat si opozitia trebuie "sa puna umarul" sa gaseasca solutii anticriza, indiferent de cine a fost convocata dezbaterea pe aceasta tema, considera deputatul PSD Ioan Cindrea.

Deputatul social-democrat a spus ca, de la debutul crizei, au existat cativa "factori perturbatori" care au intarziat gasirea de solutii pentru prevenirea efectelor acesteia si au facilitat instalarea "puternica" a crizei economice in Romania: alegerile parlamentare si faptul ca Guvernului i-a luat mult sa se formeze, iar bugetul a fost adoptat cu intarziere.

Cindrea a spus ca, atat puterea, cat si opozitia trebuie sa contribuie la gasirea de solutii anticriza si a aratat ca, in urmatoarele zile, membrii PSD vor avea dezbateri pe tema solutiilor anticriza si a relansarii economiei si, probabil, din aceste discutii vor inainta Guvernului masuri suplimentare la planul anticriza.

Social-democratul s-a lansat in expunerea unor masuri ale Guvernului legate de pastrarea locurilor de munca si portejarea categoriilor de cetateni vulnerabile la efectele crizei economice.

Cindrea a aratat ca bugetul pe 2009 este "bine pregatit, echilibrat", sustinand ca cele 20 de procente alocate investitiilor sunt menite sa creeze locuri de munca, dar a apreciat ca exista si masuri care isi propun sprijinirea somerilor.

Programul de ocupare temporara a somerilor cu lucrari comunitare, stimularea, cu bani din fondul de somaj, a categoriilor celor mai vulnerabile- tineri absolventi, oameni trecuti de 45 de ani, creditarea IMM-urilor care angajaza someri, calificarea si recalificarea au fost cateva dintre masurile aduse in discutie de Cindrea.

De asemenea, in privinta masurilor de protejare a categoriilor vulnerabile, Ioan Cindrea a amintit majorarea salariului minim, indexarea salariilor functionarilor publici in raport cu rata inflatiei.

"Eu cred ca in aceasta perioada si dupa aceasta dezbatere toti cei care vor sa puna umarul trebuie sa vina cu solutii, nu cu critici", a conchis Cindrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#masuri anticriza PSD, #Ioan Cindrea , #deputati