PSD asigura cvorumul, dar nu participa la votul pe legea ANI

Luni, 16 August 2010, ora 13:42
2315 citiri
PSD asigura cvorumul, dar nu participa la votul pe legea ANI

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat ca deputatii social-democrati au decis sa asigure cvorumul la sedinta de plen a Camerei in care se discuta Legea ANI, dar sa nu voteze nici pro nici contra ei, asa cum au procedat si data trecuta.

"Optiunea BPN este de a ne pastra decizia luata si prima data, aceea de a nu participa prin votul nostru la adoptarea acestei legi. Vom semna prezenta, dar cata vreme problemele de constitutionalitate nu au fost rezolvate si cata vreme Guvernul nu a venit, cum a promis, cu un nou text legislativ, decizia apartine doar coalitiei guvernamentale", a explicat Ponta hotararea luata de conducerea PSD de a nu vota Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate retrimisa de Traian Basescu la Parlament.

Informata de jurnalisti ca social-democratii nu vor participa la sesiunea extraordinara, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat surprinsa de decizia social-democratilor de a boicota sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor.

"Sunt surprinsa ca social democratii nu vor participa la sedinta. In primul rand, cred ca va fi o bila neagra pentru ei", a declarat Roberta Anastase.

Ea si-a exprimat insa speranta ca majoritatea sa asigure cvorumul necesar.

Surse din PSD anuntasera, luni la pranz, ca deputatii social-democrati au decis sa nu participe la sedinta de luni a Camerei, convocata in sesiune extraordinara la cererea presedintelui Traian Basescu pentru rediscutarea Legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

"Personal nu cred ca ANI este o miza atat de importanta incat sa faci sesiune extraordinara. ANI putea sa fie votata foarte bine si la 1 septembrie", a declarat la Antena3 deputatul PSD Victor Socaciu, care a spus ca nu este nemultumit ca a fost nevoit sa isi intrerupa concediul pentru a veni la sedinta de plen, daca PSD, prin liderii sai, decide acest lucru.

Teoretic, absenta deputatilor PSD nu ar trebui sa afecteze cvorumul, dar nu se cunostea in acel moment decizia pe care o va lua PNL si nici prezenta pe care o vor asigura partidele din coalitia de guvernamant.

Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, a anuntat luni ca primul punct pe ordinea de zi a sedintei deputatilor va fi reexaminarea legii ANI, iar dupa asta propunerile legislative legate de combaterea platilor intarziate de institutiile statului si de reducerea taxelor in vederea crearii de noi locuri de munca.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sesiune extraordinara ANI, #Legea ANI, #PSD Camera Deputatilor , #deputati