PSD si PD-L si-au impartit comisiile permanente in Camera Deputatilor

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 22:00
2498 citiri
PSD si PD-L si-au impartit comisiile permanente in Camera Deputatilor

Dupa mai bine de patru ore de negocieri, liderii partidelor din Camera Deputatilor au stabilit repartizarea comisiilor permanente.

Astfel, presedintia comisiilor juridica, de administratie publica, de aparare au revenit PD-L, PSD primind sefia comisiilor de buget-finante si politica economica.

PD-L a preluat, in urma negocierilor dintre liderii partidelor din Camera Depuratilor, conducerea a sase comisii.

Este vorba despre Comisia juridica, Comisia de administratie publica,Comisia de aparare, Comisia pentru agricultura, Comisia pentru culte si Comisia de Regulament.

Social-democratii, pe de alta parte, si-au adjudecat alte sase comisii: buget-finante, sanatate, invatamant, politica economica, industrii si abuzuri.

PNL va detine presedintia a trei comisii permanente: tehnologia informatiei, egalitate de sanse si Comisia de munca, iar UDMR si minoritatile vor avea sefia Comisiei de politica externa, respectiv Comisiei pentru drepturile omului.

"Dupa cateva ore de negocieri am reusit sa ne punem de acord in ceea ce priveste repartizarea comisiilor permanente pentru cele patru grupuri parlamentare si, in principiu, toti cei care au participat au acceptat modalitatea de calcul. Am reusit sa impartim comisiile si fiecare echipa sa fie multumita", a spus deputatul Ioan Oltean.

Mai bine de patru ore au durat negocierile la care au participat liderii PD-L, PSD, PNL, UDMR si reprezentantii minoritatilor.

"Sigur ca batalia a fost pe principalele comisii: economica si juridica", a spus liderul PD-L Ioan Oltean.

"Nu au fost probleme deosebite", a explicat el, "dar, ca orice impartire de posturi, fiecare membru s-a straduit sa ia ce este mai bun. Sigur, au fost discutii, negocieri, pana la urma unii au mai adaugat, unii au mai lasat, important e ca am ajuns la o situatie in care normalitatea s-a impus in fata tuturor celor prezenti".

La randului lui, social-democratul Valeriu Zgonea a precizat ca intalnirea a durat mai mult decat era asteptat pentru ca cele doua partide ce detin majoritatea in Parlament au dorit ca functiile din Camera Deputatilor sa se imparta prin consens, nu prin votul Parlamentului, avand in vedere proportia de 75% pe care cele doua partide o detin in forul legislativ.

"PSD a cedat catre PD-L, PD-L a cedat catre PNL, PNL a cedat catre UDMR in asa fel incat putem ca incheiem", a sustinut Zgonea.

In jurul orei 16.00 liderii din Camera Deputatilor ai partidelor parlamentare s-au intalnit sa negocieze functiile din Biroul Permanent al Camerei si din comisiile permanente.

Desi au inceput discutiile bine-dispusi si au reusit foarte rapid sa imparta functiile pentru Biroul Permanent, sefia comisiilor permanente le-a dat de lucru liderilor principalelor partide parlamentare.

Comisiile pe care le vor prelua minoritatile si UDMR au fost transate si ele rapid dar Comisia juridica si cele economice au reprezentat un subiect de apriga dezbatere intre democrat-liberali si social-democrati.

Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni, 22 aprilie, candidaturile propuse de PSD, PNL, UDMR și de către premierul Marcel Ciolacu, pentru...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#negocieri comisii permanente, #Camera Deputatilor, #Comisia Juridica PDL , #deputati