Sedinta cu scantei la Camera Deputatilor: Votul in cazul raportului Udrea, amanat (Video)

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 13:07
2800 citiri
Sedinta cu scantei la Camera Deputatilor: Votul in cazul raportului Udrea, amanat (Video)

Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata marti, la pranz, dupa ce deputatii PNL si PSD au parasit sala de plen.

Camera inferioara a Parlamentului ar fi trebuit sa dezbata si sa voteze in aceasta sedinta raportul comisiei de ancheta in cazul Elena Udrea. Tot marti trebuia sa se dea votul si in cazul trimiterii in judecata a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Tot scandalul a inceput in momentul in care plenul Camerei Deputatilor trebuia sa voteze raportul comisiei de ancheta asupra activitatii ministrului Elena Udrea la Ministerul Turismului.

Reprezentantii PSD si PNL au fost nemultumiti de intreruperea dezbaterilor de catre Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase a declarat ca a luat decizia de a suspenda sedinta, deoarece PSD si PNL nu au respectat programul de lucru.

"Cele doua grupuri parlamentare au decis sa nu respecte programul de lucru aprobat, care prevedea ca la aceasta ora sa avem vot final. Va fi reprogramat saptamana viitoare, din nou, prin acordul Biroului Permanent cu liderii de grup. Regulamentul spune ca modificarea ordinii de zi se poate face doar in cazuri exceptionale", a declarat Anastase.

Orban: Roberta Anastase si-a ajutat cele doua colege de partid

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban o acuza pe Roberta Anastase ca a suspendat intentionat sedinta, pentru a le ajuta pe Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi.

"Prin acest artificiu procedural, Roberta Anastase si-a ajutat cele doua colege de partid incalcand regulamentul Camerei Deputatilor", a declarat seful comisiei Udrea.

El a mai declarat ca presedintele Camerei Deputatilor avea obligatia sa convoace marti Birourile Permanente pentru a se stabili data la care va fi reluat votul.

"Nu ati vazut cu ochiul liber ca PNL a atras atentia de doua ori ca Elena Udrea a depasit timpul alocat, insa nu a fost intrerupta tocmai pentru a putea fi suspendata sedinta", a spus Orban.

Nastase: PD-L vrea sa impuna majoritatii regulile lor

Deputatul Adrian Nastase sustine ca Parlamentul a ajuns un fel de bataie de joc si nu se mai respecta nimic

"PD-L vrea sa aplice doar comenzile de la Cotroceni. Cand erau in majoritate puteau sa controleze cei de la PD-L. Si acum in calitate de minoritate vor sa impuna majoritatii regulile lor ceea ce nu e in ordine. Trebuia finalizata aceasta discutie a votului", a declarat fostul premier social democrat.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sedinta deputati amanata, #raport Udrea vot amanat, #raport Ridzi , #deputati