Aberatia zilei: Iubitorul de statui care incearca sa ii pacaleasca pe americani

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 17:49
4609 citiri
Aberatia zilei: Iubitorul de statui care incearca sa ii pacaleasca pe americani
Foto: Prahova online

Trimis in judecata impreuna cu fiul sau pentru grave fapte de coruptie, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma parca incearca sa se spele de pacate ridicand statui. Multe. In toata lumea. Urmatorul pe lista este Ronald Reagan.

Carcotasii ar putea spune ca Mircea Cosma a dezvoltat o adevarata obsesie. Sau ca sifoneaza bani catre vreun amic sculptor. Noi nu spunem asta, doar punem cap la cap niste informatii care nu prea se leaga.

Dupa ce Liviu Dragnea le-a spus in sedinta CExN din decembrie ca Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale din cauza americanilor (conform dezvaluirilor facute de Marian Vanghelie), fiecare baron sau baronas PSD s-a simtit dator sa vina cu o idee de recastigare a increderii partenerilor de peste ocean. Ce sa faca Mircea Cosma? O statuie, bineinteles! De ce bineinteles? Pentru ca fundatia "Mihai Viteazul" pe care acesta a infiintat-o in 1990 a ridicat pana acum... 115 statui ale unor personalitati diverse, in Romania, dar si in Finlanda, Franta, Germania, Italia, Cehia, Ucraina sau Republica Moldova.

De exemplu, conform presei locale, patru busturi sunt la Ploiesti (George Enescu, Nicolae Iorga, Mihai Eminescu si Constantin Brancusi), alte patru la Strasbourg (Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza si Nicolae Titulescu), doua busturi ale lui Mihai Viteazul si doua apartinand lui Mihai Eminescu au rasarit in Republica Moldova, fiind urmate de cele ale lui Stefan cel Mare si Matei Basarab. In total, 18 statui reprezentandu-l pe Mihai Viteazul au impanzit tara la comanda lui Mircea Cosma!

Ultima statuie marca Mircea Cosma a fost a regelui Frantei Henric al IV-lea (care a avut relatii bune cu Mihai Viteazul) dezvelita la Ploiesti in 2013 (foto), iar urmatoarea il va intruchipa pe fostul presedinte american Ronald Reagan, onorat de Mircea Cosma pe motiv ca "este cel care a lichidat Razboiul Rece fara varsare de sange si a zdrobit comunismul cu maximum de intelepciune" (?!).

Estimate la 10.000 de euro, costurile vor fi suportate de doua fundatii, dintre care una a lui Mircea Cosma. Dupa dezvelirea statuii, programata pentru inceputul lunii mai, o delegatie a Consiliului Judetean Prahova, in frunte cu acelasi Mircea Cosma, va participa in Statele Unite la mai multe actiuni dedicate implinirii a 135 de ani de relatii romano-americane, inclusiv la "Festivalul Romania Broadway", unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a Romaniei peste hotare, la care vor fi prezenti si primarul New York-ului, precum si mai multi senatori si congresmeni, dar si investitori americani.

Daca pana aici a fost vorba doar despre hobby-ul costisitor, dar amuzant al unui presedinte de Consiliu Judetean, de aici inainte lucrurile se complica.

Ce le va spune Mircea Cosma interlocutorilor americani daca va fi intrebat despre dosarul de coruptie in care a fost mai intai retinut, apoi pus sub control judiciar impreuna cu fiul sau? Cum le va explica faptul ca este inca presedinte de Consiliu Judetean, desi asupra lui planeaza grave suspiciuni si chiar acuzatii (luare de mita, abuz in serviciu), el fiind trimis in judecata?

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar

Ce le va raspunde celor care il vor intreba de ce deputatii PSD s-au facut scut in jurul fiului sau, Vlad Cosma, si nu au permis arestarea lui preventiva pentru trafic de influenta?

Mesajul ambasadei SUA, dupa ce deputatii l-au scapat de arest pe Vlad Cosma (Video)

Ce negocieri va purta Mircea Cosma cu investitorii americani in aceste conditii? Cum va justifica faptul ca a incalcat termenii controlului judiciar impus de procurori si a luat legatura cu fiul sau? Sau daca va fi intrebat de ce a incercat sa instraineze din bunurile puse sub sechestru, ce va raspunde?

Deputatul PSD Vlad Cosma si tatal sau, trimisi in judecata. Cum au evitat sechestrul pe avere

Sigur, Mircea Cosma are spate politic solid. Cunoscut ca unul dintre cei mai mari fani ai lui Adrian Nastase si prieten foarte bun cu Sebastian Ghita, Mircea Cosma este la al patrulea mandat de presedinte al PSD Prahova si se bucura de aprecierea lui Victor Ponta, caruia i-a dedicat o oda in timpul campaniei prezidentiale: "Victor, o galaxie romana-n devenire/ Rasare in universul zidit pe rastigniri/ Pe temelie veche, de piatra si jertfire,/ El reinalta o tara a vechilor romani!".

Mircea Cosma iubeste istoria, nu si legea. De exemplu, "Voievodul", cum e poreclit datorita pasiuniii sale pentru Mihai Viteazul, a starnit in 2013 un scandal mediatic, dupa ce s-a prezentat la Ziua Armatei imbracat in uniforma de colonel, desi, in realitate, are doar grad de locotenent, iar legea sanctioneaza portul ilegal de uniforme sau distinctii militare.

Totodata, fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, este prieten cu interlopul Razvan Alexe, lucru pe care l-a recunoscut public, fiind implicat alaturi de el intr-un scandal cu impuscaturi, in urma caruia Alexe a fost ranit, iar Vlad Cosma a fost cercetat pentru lovire si alte violente.

Daca Romania se lasa promovata peste hotare de asemenea reprezentanti, de ce ne mai miram ca e aratata apoi cu degetul?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Mircea Cosma statui, #Mircea Cosma vizita SUA, #Mircea Cosma trimis judecata, #Mircea Vlad Cosma DNA , #DNA