Primarul din Alexandria: Coruptia nu poate sa dispara! Cat timp vor circula bani pe pamantul asta, va fi coruptie (Video)

Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 15:07
5427 citiri
Primarul din Alexandria: Coruptia nu poate sa dispara! Cat timp vor circula bani pe pamantul asta, va fi coruptie (Video)
Foto: captuta video NOS

Primarul orasului Alexandriei (Telorman), Victor Dragusin, a explicat unei televiziunii olandeze NOS, care a venit in Romania sa faca un reportaj despre situatia Justitiei, ca fenomentul de coruptie nu poate sa dispara. "Cat timp vor circula bani pe pamantul asta, va fi coruptie", a explicat edilul.

Un reportaj intitulat "Guvernul roman slabeste legile anticoruptie", difuzat de televiziunea publica olandeza (NOS), prezinta situatia din tara cu privire la modificarea Legilor Justitiei, scrie publicatia locala Turnul Sfatului.

"Aceste modificari includ legi care fac mai dificila combaterea coruptiei si a abuzului de putere. De exemplu, exista un proiect de lege care sa nu mai pedepseasca abuzul de putere atunci cand a un functionar a fost mituit cu o suma mai mica de 45.000 de euro. Partidul Social-Democrat, condus de Liviu Dragnea, incearca sa implementeze cat mai rapid propunerile", scriu jurnalistii olandezi, citati de Turnul Sfatului.

"Cata vreme respectam legea, noi nu avem de ce sa ne temem"

Echipa de filmare a fost la Bucuresti, la sediul DNA, unde s-a intalnit cu prim-procurorul Laura Codruta Kovesi. "Daca vointa politica in Romania va fi aceea de a se investiga doar fapte de coruptie marunte, asa cum era in anii 2000-2002, si daca deciziile in dosarele penale se iau la sediul unui partid politic, daca aceasta este decizia politica, atunci aceste modificari vor fi adoptate si vor intra in vigoare.

Cata vreme respectam legea, noi nu avem de ce sa ne temem, pentru ca stim ca nu am incalcat legea nici eu si nici colegii mei. Si atunci nu ne temem", le-a spus Kovesi.

Sefa DNA a facut bilantul procurorilor: "Aici vorbim de doi prim-ministri, 11 ministri si fosti ministri, multi deputati si senatori o parte din ei fiind deja condamnati definitiv, iar pentru o parte din ei cazurile inca se judeca. Daca procurorii vor fi subordonati politic, categoric ca nu vom mai vorbi de astfel de anchete", a declarat Kovesi.

Reactia din PSD: Coruptia nu are cum sa dispara

Singurul reprezentant al PSD care apare in filmare este primarul orasului Alexandria, din Teleorman. "Opozitia nu a venit cu un articol din cel nou, propus de PSD. Sa spuna ca asta limiteaza drepturile magistratilor sau diminueaza lupta anticoruptie. E aruncata la nivel general ca Justitia are de suferit si ca nu vom mai avea act de justitie in Romania. Coruptia nu are cum sa dispara. Cat timp vor fi bani, cat timp vor circula bani pe pamantul asta, va fi si coruptie", a declarat Victor Dragusin, primarul orasului Alexandria.

Victor Dragusin este primarul Alexandriei din 2008 si membru al PSD (PDSR) din 1995.

Reactia lui Victor Dragusin pe pagina de facebook "Alexandria, Telorman, Romania"

Desi au incercat sa ia legatura cu liderii PSD din Sibiu, jurnalistii olandezi au fost refuzati. Au stat de vorba insa cu sibienii care zilnic isi desfasoara actiunea de protest in fata sediului din Sibiu al partidului de guvernamant, mai arata Turnul Sfatului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#victir dragusin coruptie, #PSD coruptie, #victor dragusin coruptie televiziune , #DNA