Vanghelie, Sova si Ghita, suspendati din PSD - ce functii aveau in partid

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:55
4298 citiri
Vanghelie, Sova si Ghita, suspendati din PSD - ce functii aveau in partid
Foto: Arhiva

Trei dintre liderii PSD, Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita, s-au autosuspendat din functiile detinute in partid, in urma Biroului Permanent National, care s-a reunit marti dupa-amiaza.

Dan Sova era purtator de cuvant al partidului din luna iunie 2014, dupa ce a renuntat la functia de ministru al Transporturilor, dar si vicepresedinte al partidului iar Marian Vanghelie era vicepresedinte PSD si presedinte al PSD Bucuresti.

In ce il priveste pe Sebastian Ghita, deputatul era presedinte al PSD online.

Sedinta fulger la PSD - Ponta: Vanghelie, Sova si Ghita, suspendati din functii

Dan Sova

Senatorul PSD este membru al partidului din luna februarie 2003 si face parte din Parlament din anul 2008. A mai fost purtator de cuvant, fiind insa inlocuit din functie in luna martie 2012, cand a facut declaratii prin care a negat pogromul de la Iasi.

A revenit in functie in luna iunie 2014, cand a demisionat din fruntea Ministerului Transporturilor pentru a se ocupa de campania prezidentiala. De asemenea, in luna aprilie 2013 a fost printre cei 21 de vicepresedinti alesi ai PSD.

Potrivit DNA, ingrijorat de actiunile organelor de justitie in doua dosare precedente, Viorel Hrebenciuc ar fi incercat sa faca un troc cu Dan Sova, caruia i-a oferit sprijinul sau pentru a deveni presedinte PSD in schimbul initierii unei legi care sa dezincrimineze faptele de care l-ar fi putut gasi vinovat instanta in dosarele deschise de procurorii anticoruptie.

Cum a avansat Sova de la tinta ironiilor la candidat pentru sefia PSD

Dan Sova, urmarit penal in dosarul lui Hrebenciuc: Troc cu amnistia si sefia PSD

De asemenea, luni au aparut stenograme ale discutiilor dintre Hrebenciuc si Sova, in care acestia discutau despre posibilitatea ca fostul purtator de cuvant al partidului sa devina liderul formatiunii dupa alegeri, nefiind de acord ca partidul sa fie preluat de Liviu Dragnea.

Stenograme in dosarul in care Hrebenciuc si Sova sunt urmariti penal: Ponta si Basescu, in interceptari

Totodata, potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au discutat pe data de 17 octombrie 2014 despre initierea unei "propuneri legislative privind amnistia si gratierea unor pedepse" si au analizat "in detaliu", acuzatiile aduse de DNA primului in legatura cu reconstituirea unor suprafete de fond forestier, despre conditiile de incriminare a acestor fapte si despre riscul de a fi condamnat.

Dan Sova, audiat in noul dosar al lui Hrebenciuc: Ar fi sustinut amnistia pentru a deveni seful PSD (Video)

Pentru a evita ca o eventuala condamnare a sa "fie pusa in executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului sau de partid Dan Sova sa il asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie si gratiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o", afirma comunicatul DNA.

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)

Marian Vanghelie

Primar al sectorului 5 din anul 2000, Vanghelie se numara printre cei 21 de vicepresedinti PSD alesi in luna aprilie 2013. In plus, el este si presedintele al organizatiei PSD Sector 5.

Vanghelie sare la bataie si-i injura ca la usa cortului pe paparazzi (Video)

Marti au aparut in presa imagini cu Marian Vanghelie care injura jurnalisti pe care i-a acuzat ca il urmaresc cu masina, dar si pe Victor Ponta si pe Sebastian Ghita.

"Scaparea mea despre Ponta este fireasca, la nervi", a spus Marian Vanghelie, la iesirea din sedinta PSD, facand referire la inregistrarea aparuta recent in care primarul sectorului 5 injura jurnalistii: "F..u-va m..tii-n gura, cu Ghita si cu Ponta al vostru!".

De asemenea, Marian Vanghelie a precizat ca isi mentine parerea ca Sebastian Ghita se afla in spatele incidentului despre care edilul a spus ca a fost o urmarire cu masini.

Sebastian Ghita

Deputatul PSD din anul 2012 este presedinte al PSD Online, fara a avea o functie de conducere in cadrul partidului.

DNA baga zazanie in PSD: Ghita cere suspendarea lui Sova si Hrebenciuc (Video)

Sebastian Ghita a transmis luni seara, intr-o declaratie de presa, ca Dan Sova si Viorel Hrebenciuc ar trebui suspendati din PSD, fata de care au gresit, in urma aparitiilor stenogramelor cu discutiile dintre cei doi.

"Conform deciziei de la Orastie, enuntata de presedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea si corectitudinea. Acesti oameni au gresit in partid.

Nu stiu daca au gresit si in fata legii. Domnul Ponta a spus ca cine va face jocuri in PSD va fi exclus. Justitia trebuie sa arate adevarul despre retrocedari. Si despre Macovei. Si despre regimul Basescu", a sustinut Ghita.

F.N.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Marian Vanghelie suspendat PSD, #Sebastian Ghita suspendat PSD, #Dan Sova suspendat PSD, #suspendari PSD, #Ponta suspendari PSD , #DNA
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Bravos, Tonta! Fa curatenie si lasa doar oamenii de valoare..
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5