Bostinaru: Procedura de infringement asupra Frantei e un vot de blam pentru Basescu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 19:57
1584 citiri
Bostinaru: Procedura de infringement asupra Frantei e un vot de blam pentru Basescu
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru, afirma ca declansarea procedurii de infringement asupra Frantei e un vot de blam pentru presedintele Basescu si Guvern, care s-au comportat "descalificant in raport cu obligatiile lor constitutionale de a apara drepturile cetatenilor romani".

Bostinaru saluta intentia Comisiei Europene de a declansa procedura de infringement impotriva Frantei, pentru incalcarea dreptului european in cazul repatrierii rromilor romani si bulgari.

"Parlamentul European si-a reconfirmat angajamentul fata de valorile Uniunii si fata de cetatenii sai, indiferent de apartenenta lor nationala sau etnica.

Reactia de astazi a Comisiei insa, vine sa confirme faptul ca, atunci cand ne confruntam cu cazuri grave, guvernarea europeana poate actiona ca un garant al normelor europene, mai ales in fata unor esecuri scandaloase", spune eurodeputatul PSD.

Conform eurodeputatului "declaratia Comisarei Viviane Reding si declansarea procedurii de infringement pentru Franta, reprezinta un vot de blam fara precedent la adresa Romaniei".

"Presedintele Traian Basescu si Guvernul tarii mele s-au purtat descalificant in raport cu obligatiile lor constitutionale de a apara drepturile cetatenilor romani", acuza Bostinaru.

"Intr-o tara normala, un asemenea gest de abandonare a preceptelor constitutionale ar fi condus la demisia celor implicati. Nu ma astept insa la un asemenea gest" conchide eurodeputatul social-democrat.

Impreuna cu eurodeputata franceza Catherine Trautmann si eurodeputatul bulgar Ivailo Kalfin, Victor Bostinaru a semnat la sfarsitul saptamanii trecute, o declaratie comuna privind atitudinea recenta a Frantei.

Declaratia intitulata "Sa scoatem Europa din politica rusinii" denunta abuzurile Frantei si incalcarea Directivei 38/2004 care se refera la drepturile cetatenilor europeni de a se deplasa pe teritoriul Uniunii.

Eurodeputatii semnatarii ai declaratiei indemnau atat Comisia Europeana cat si statele membre sa gaseasca o solutie pe termen lung pentru populatia rroma prezenta pe teritoriul Uniunii Europene.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#procedurii infringement Frantei, #vot blam Basescu , #europarlamentare
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Povestea asta risca sa se termine in coada de peste ... trebue sa protestam ca tiganii sint expulzati din Franta sau pentru ca ei sant repatriati ?