Lavinia Sandru: Daca asa ajung in Parlamentul European, ma inscriu in PSD

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 16:56
2608 citiri
Lavinia Sandru: Daca asa ajung in Parlamentul European, ma inscriu in PSD

Presedintele PIN, Lavinia Sandru, a declarat miercuri ca s-ar putea inscrie in PSD pentru a putea candida pe listele acestui partid la europarlamentare.

Sandru pune insa conditia ca dupa intrarea in PE sa se poata intoarce in partidul pe care l-a fondat alaturi de Cozmin Gusa.

"Daca este singura modalitate de a ajunge in Parlamentul European, nu voi evita sa fac acest gest (sa se inscrie in PSD, n.r.). Nu am nicio problema, pentru ca m-as intoarce apoi in PIN. Doar asa voi putea sa accept o asemenea formula si sa candidez pentru PSD ", a declarat fostul deputat.

Lavinia Sandru spune ca, de altfel, si legea, in lipsa unei aliante electorale PSD-PIN, o constrange sa se inscrie in PSD pentru a putea candida.

"PIN este un partid ecologist, ecologismul este de stanga, deci este naturala aceasta apropiere de PSD", a sustinut ea, adaugand ca este onorata de propunerea presedintelui PSD Bistrita, Radu Moldovan, de a o sustine pentru un loc la PE pe listele PSD. Lavinia Sandru a mai declarat ca joi va decide impreuna cu cei de la PIN asupra candidaturii sale.

Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita, a declarat miercuri ca intentioneaza sa o propuna in numele organizatiei pe Lavinia Sandru drept candidat pe listele PSD la PE si ca va incerca sa obtina un loc eligibil pentru aceasta.

El a mai spus ca a luat aceasta decizie pentru ca la ultimele alegeri pentru PE actualul lider al PIN a facut un scor de 8% in acest judet. In plus, Lavinia Sandru se bucura de notorietate in Ardeal, a mai spus deputatul.

Radu Moldovan a mai spus ca Sandru se poate inscrie in PSD, sau ca PIN sa intre in alianta politica sau electorala si ca mai exista si posibilitatea ca PIN sa fie absorbit de PSD.

La baza deciziei sale, mai spune Radu Moldovan, au mai stat si recentele declaratii ale presedintelui PSD pe subiectul candidaturii apropiatei lui Cozmin Gusa. Acesta declarase luni ca PSD nu e interesat de o candidatura a lui Sandru in numele social-democratilor, dar ca, daca organizatii ale PSD o vor sustine, discutia va fi alta.

Potrivit unor surse din PSD, daca Sandru ar avea sanse sa fie pusa pe lista, sansele sunt mai mici ca aceasta sa ocupe un loc eligibil.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#Lavinia Sandru, #inscriu PSD, #Parlamentul European , #europarlamentare