Lavinia Sandru pe listele PSD Bistrita la PE

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 15:09
1712 citiri
Lavinia Sandru pe listele PSD Bistrita la PE

Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita, a declarat miercuri ca o propune pe in numele organizatiei pe Lavinia Sandru drept candidat pe listele PSD la PE si ca va incerca sa obtina un loc eligibil pentru aceasta.

Moldovan a precizat ca ar vrea ca Sandru sa obtina un loc eligibil pe listele PSD, invocand faptul ca Bistrita, organizatia care o va propune, este cea mai performanta filiala a PSD din Transilvania.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca se va consulta in legatura cu aceasta propunere cu organizatia pe care o conduce, cu alti lideri din Ardeal si apoi cu liderii de la centru.

El a mai spus ca a luat aceasta decizie pentru ca la ultimele alegeri pentru PE actualul lider al PIN a facut un scor de 8% in acest judet. In plus, Lavinia Sandru se bucura de notorietate in Ardeal, a mai spus deputatul.

Radu Moldovan a mai spus ca Sandru se poate inscrie in PSD, sau ca PIN sa intre in alianta politica sau electorala si ca mai exista si posibilitatea ca PIN sa fie absorbit de PSD.

La baza deciziei sale, mai spune Radu Moldovan, au mai stat si recentele declaratii ale presedintelui PSD pe subiectul candidaturii apropiatei lui Cozmin Gusa. Acesta declarase luni ca PSD nu e interesat de o candidatura a lui Sandru, dar ca, daca organizatii ale PSD o vor sustine, discutia va fi alta.

"Nu avem o discutie formala cu alt partid decat cu PC, care este in alianta cu noi. Exista evident in aceasta perioada o incercare a partidului nostru, nu doar pentru listele pentru PE, ci in general parteneri de discutie si de sprijin intr-un proiect politic mai larg a carui finalitate este evident castigarea alegerilor prezidentiale.

Din partea PSD-ului nu (exista un interes pentru candidatura Laviniei Sandru, n.r.), dar, daca exista evident un interes din partea domniei sale, el va trebui sa fie exprimat oficial si daca exista sprijin intr-o anumita zona a tarii pentru domnia sa, este o chestiune pe care comisia de selectie o va analiza. Dar din punct de vedere al relatiei noastre cu PIN-ul, nu exista in aceasta perioada o discutie structurata intre noi si cei de la PIN", a declarat liderul PSD.

Lavinia Sandru a devenit presedinte al PIN dupa ce Cozmin Gusa, acum consilier al lui Mircea Geoana, a anuntat ca iese din politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Moldovan PSD, #Lavinia Sandru europarlamentare, #candida lista Bistrita , #europarlamentare