Presa de azi: Baronii PSD ameninta cu iesirea de la guvernare

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 07:18
2587 citiri
Presa de azi: Baronii PSD ameninta cu iesirea de la guvernare

PSD va pune in discutie protocolul cu PD-L imediat dupa alegeri, titreaza Romania libera in editia de miercuri. PSD se pregateste sa rupa protocolul cu PD-L dupa europarlamentare, ceea ce ar insemna iesirea de la guvernare.

Un asemenea scenariu a fost prezentat marti de senatorul social-democrat Alexandru Mazare, dar care este intarit de realitatea politica dintr-o serie de judete.

Senatorul PSD Alexandru Mazare (fratele primarului de Constanta) a declarat ca exista multe filiale social-democrate in tara care isi doresc ruperea protocolului cu PD-L si ca o decizie in acest sens va fi luata dupa alegerile europarlamentare.

La o teleconferinta a tuturor filialelor PSD cu conducerea centrala, liderii locali au prezentat o lista lunga de nemultumiri in privinta relatiilor cu PD-L. Alexandru Mazare a tinut sa precizeze ca situatia de la Constanta, unde PSD a rupt protocolul cu PD-L, "nu este singulara", alte organizatii fiind pe cale sa puna capat intelegerilor cu partenerul de coalitie.

Evenimentul Zilei scrie ca Baronii PSD ameninta cu iesirea de la guvernare. Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, crede ca social-democratii ar trebui sa iasa de la guvernare dupa euroalegeri .

"Daca lucrurile nu vor functiona, eu cred ca trebuie sa facem o analiza foarte clara dupa aceste alegeri europarlamentare, sa vedem daca merita sau nu sa ramanem si ce avem de facut", a declarat Vanghelie, marti, la Realitatea FM. Nemultumirea PSD este provocata de amanarea nominalizarii unor demnitari propusi de social-democrati.

"Stam sa ne certam si sa discutam unul sau doi ani pentru niste numiri care nici nu au importanta pe fond", a rabufnit Vanghelie. Si Alexandru Mazare, fratele mai mic al primarului PSD de Constanta, Radu Mazare, sustine ca exista mai multe filiale social-democrate in tara care doresc ruperea protocolului cu PD-L.

Vanghelie: Dupa europarlamentare, PSD ar trebui sa iasa de la guvernare, noteaza Gandul. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, marti, la Realitatea FM, ca social-democratii ar trebui sa paraseasca guvernarea imediat dupa alegerile europarlamentare si sa intre in opozitie.

Potrivit lui Vanghelie, la nivelul PSD sunt "nemultumiri generale", aparand deja discutii despre varianta iesirii de la guvernare. Liderul social-democrat a aratat ca populatia nu este multumita de activitatea Executivului si, in acest context, PSD nu ar trebui sa se mai asocieze cu PD-L.

Solutia nu este, in opinia lui Vanghelie, rasturnarea Cabinetului Boc in cazul ruperii Coalitiei, ci, pur si simplu, intrarea in opozitie, alaturi de PNL si UDMR.

Declaratiile lui Marian Vanghelie au fost facute la cateva ore dupa ce fratele primarului de Constanta, senatorul PSD Alexandru Mazare, a afirmat ca mai multe filiale ale partidului sunt nemultumite de protocolul de guvernare si ca, dupa scrutinul din 7 iunie, conducerea social-democrata s-ar putea reuni pentru a decide daca "divorteaza" de PD-L.

Si Cotidianul anunta Baronii PSD ameninta cu ruperea aliantei dupa alegeri. Luni de dimineata a avut loc la sediul PSD o videoconferinta a conducerii partidului cu presedintii de filiale, pentru o analiza a campaniei electorale.

Analiza s-a transformat insa intr-un concert de plangeri din partea sefilor de organizatii, suparati din cauza colaborarii proaste cu PD-L. Nemultumirile baronilor locali, care au amenintat ca vor rupe protocolul cu PD-L, au fost dezvaluite marti de fratele lui Radu Mazare, senatorul Alexandru Mazare.

Acesta a declarat pentru Cotidianul ca dupa alegerile pentru PE va avea loc la Mamaia o sedinta a Comitetului Executiv al PSD in care se va decide daca partidul rupe sau nu protocolul de guvernare cu PD-L.

"Am constatat ca situatia de la Con-stanta nu este singura, multe judete sunt in pragul de a rupe acest protocol. E de vorba de Gorj, Bistrita, Vaslui, Mehedinti, Dambovita", a declarat Mazare, care a mai afirmat ca, de cele mai multe ori, protocoalele locale nu din cauza organizatiilor locale nu functioneaza, ci a ministrilor PD-L.

Senatorul PSD a spus ca Radu Berceanu este cel care refuza pe linie numirile propuse de social democrati, insa sustine ca Mircea Geoana "nu are nici o vina".

Gardianul scrie ca De la Constanta, se rupe Alianta. Senatorul PSD de Constanta, Alexandru Mazare, sustine ca problemele din teritoriu ale aliantei de guvernare se agraveaza pe zi ce trece. Nemultumirile legate de protocolul incheiat cu PD-L au antecedente si in alte judete.

"La doua, trei judete venea cate un presedinte de filiala si spunea: 'Domnule presedinte Geoana, va spunem ca aici la noi in judet colaborarea cu PD-L decurge perfect, suntem pe punctul de a rupe protocolul'. E vorba, printre altele, de judetele Gorj, Bistrita, Vaslui, Mehedinti, Dambovita. Daca stau sa ma gandesc, sunt mai multe judete in care protocolul nu functioneaza decat cele in care functioneaza", a declarat Alexandru Mazare.

El a precizat ca dupa alegerile europarlamentare va avea loc o reuniune a conducerii centrale a PSD in Constanta, cu liderii marcanti din teritoriu, in care se va lua o decizie daca va mai continua colaborarea cu PD-L.

El a mai spus ca, in cazul in care social-democratii vor denunta protocolul cu PD-L, atunci PSD isi va retrage oamenii de la guvernare si va intra in opozitie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#baroni PSD PDL, #PSD rupe alianta, #PSD iese guvernare, #PSD PDL alianta , #europarlamentare