Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gheorghe Bunea Stancu raspunde DNA: N-am nicio legatura cu ce latra astia

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 08:47
2245 citiri
Gheorghe Bunea Stancu raspunde DNA: N-am nicio legatura cu ce latra astia
Foto: infobraila.ro

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila si lider al organizatiei locale a PSD, neaga acuzatiile din dosarul de trafic de influenta intocmit de DNA.

"N-am nicio legatura cu ce latra astia", a declarat pesedistul referitor la acuzatiile procurorilor.

In plus, Bunea Stancu i-a asigurat pe ziaristii prezenti la declaratia sa de presa ca nu va pleca din Braila. "Nu veti scapa de mine. Stenogramele sunt falsificate, nu-mi mai amintesc ce vorbeam in 2009, dar un lucru e clar: n-am eu calitatea sa pun ministri. Eu nu pot sa pun sefi de deconcentrate aici la Braila, daramite ministri!", a punctat pesedistul citat de Adevarul.

Pe de alta parte, Gheorghe Bunea Stancu ar fi admis in fata procurorilor DNA, intr-o declaratie, ca i-a promis lui Niculae ca va vorbi cu Geoana despre pretentiile omului de afaceri privind numiri discretionare la Ministerul Economiei, Transgzaz si Romgaz, precizand insa ca "o discutie nu e egala cu o promisiune", relateaza Mediafax.

"Fac precizarea ca o astfel de discutie a avut loc in contextul in care eu, ca sef al judetului pe linie de partid, pot face propuneri prin nominalizari pentru functii publice. O discutie nu e egala cu o promisiune", ar fi spus Bunea Stancu.

Cum impartea Gheorghe Bunea Stancu functiile in stat

Presedintele PSD Braila racola oameni de afaceri pentru colaborarea cu partidul si impartea dupa bunul plac functiile in stat, arata interceptarile din dosarul DNA in care Stancu este acuzat de folosirea influentei pentru obtinerea de foloase necuvenite.

In acest dosar, procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

In fata presei, Stancu spune ca a fost felicitat ca a intrat in randul celor cu dosare penale: "Sunt unii care au si cate sapte dosare! In ceea ce ma priveste n-am nicio legatura cu ceea ce se vorbeste, cu fapta".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Bunea Stancu DNA, #Bunea Stancu campanie Geoana, #dosar campanie prezidentiale Geoana, #DNA dosar PSD , #Mircea Geoana