In luna de miere, PSD si PC sunt la cutite (VIDEO)

Vineri, 18 Aprilie 2008, ora 07:22
3058 citiri
In luna de miere, PSD si PC sunt la cutite (VIDEO)

Desi nu mai tarziu de joi Mircea Geoana si Daniela Popa au pecetluit cel de-al treilea mariaj al PSD cu PC, liderii celor doua partide nu dau impresia ca fac parte din aceeasi mare familie politica, ci ca, in ciuda Aliantei PSD+PC, fiecare partid va alerga in alegeri individual.

Secretarul general al PSD Titus Corlatean spune ca social-democratii sunt destul de puternici ca sa castige alegerile locale si ca PSD detine mult mai multe puncte, in sondaje, decat PC. Cu toate acestea insa, Corlatean explica mutarea PSD.

"In toamna, cand se va trage linia, si un procent poate conta". In replica, candidatul PC la Primaria Bucurestiului Codrin Stefanescu spune ca "il surprinde umorul domnului Corlatean" si ca "in protocol scrie ca ambele partide sunt tratate in mod egal".

"Unul dintre motivele pentru care s-a incheiat acest acord" este pentru ca, la final, "un procent poate conta. Cinci procente pot face diferenta in toamna, cand vom trage linia. Acest acord incepe cu obiective politice si un plan de guvernare foarte clare", a spus Titus Corlatean, aducand in discutie ca PSD detine mai multe procente decat PC.

"La nominalizarea presedintelui va trebui sa fim intrebati. Nu vine PSD cu o propunere si asta se alege. Uitati-va cum ne trateaza secretarul general al PSD (...) S-ar putea sa nu aveam nevoie de sprijinul PSD. Vanghelie, Ciugulea, Stan. Au spart biroul lui Sorin Oprescu", a tinut sa clarifice Stefanescu.

Raspunsul lui Titus Corlatean nu a intarziat sa apara. "Am impresia ca nu aveti mare viitor in aceasta Alianta", i-a spus social-democratul colegului sau conservator.

Mai mult, in ciuda zvonurilor din presa, candidatul conservator a negat ca una dintre mizele Alintei PSD+PC ar fi fost negocierea timpilor de antena. In replica, democrat-liberalul Cristian Boureanu a acuzat ca "s-au negociat timpi de antena".

"Stiu ca exista nemultumiri la nivelul PC in teritoriu, sunt oameni care au fost marginalizati de PSD. Este clar. La Trompeta 1, Trompeta 2, Trompeta 3, au acces doar preferatii domnului Voiculescu. Mie mi s-a spus clar ca n-am acces", a criticat Boureanu.

Totodata, Boureanu a sustinut ca Dan Voiculescu nu se va impiedica de Alianta cu PSD daca va avea alte scopuri. "Eu nu cred ca exista o clauza care sa-l tina pe domnul Voiculscu langa PSD daca are alte obiective", a criticat democrat-liberalul.

Umbra lui Basescu in alegerile locale

In legatura cu umbra presedintelui Romaniei la lansarea candidatilor PNL si PSD, Codrin Stefanescu a spus ca pentru el, "Traian Basescu nu este o tinta, ci un studiu de caz, despre cum face promisiuni si pleaca", referindu-se la primarul Traian Basescu, care a promis bucurestenilor ca va ramane alaturi de ei, insa a candidat la presedintie si a castigat.

"In campanie o sa apara si numele bisericii si sfinti, se vor imparti si gogosi", a tinut sa sublinieze Codrin Stefanescu, adaugand ca PC nu isi face campanie lovind in presedintele tarii.

Vanghelie iese din carti

Codrin Stefanescu avertizeaza ca nu va face nicio intelegere cu Marian Vanghelie la alegerile locale.

"La Bucuresti, la alegerile pentru Primaria Capitalei, n-am sa fac in vecii vecilor o intelegere cu Vanghelie si n-o sa-mi vanghelizez in viata mea organizatia de tineret. Nici eu, nici Cristian Popescu Piedone. Si aceasta batalie va fi care pe care. Pe oamenii lui Vanghelie, cu Ciugulea, Darabont si pe ceilalti ii calcam in picioare la aceste alegeri", a amenintat candidatul PC la Bucuresti.

Ceva mai diplomat, Titus Corlatean i-a sugerat lui Codrin Stefanesca sa faca o vizita la cele doua partide, acuzandu-l astfel de traseism politic.

"Ii sugerez domnului Stefanescu, si cu asta inchid polemica pe care o promoveaza constant si neinspirat in aceasta emisiune (n.r. la Realitatea Tv), sa faca mai intai o vizita la sediul de partid din care face parte dupa ce a facut, in prealabil, o vizita pe la PSD", a spus si secretarul general al PSD.

"Mie nu-mi sugerati nimic. Nu ma trageti pe mine de urechi ca nu sunteti mama sau tata", a contraatacat Codrin Stefanscu.

Candidatura lui Sorin Oprescu, o regie a PSD?

Referitor la candidatura independenta a lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, senatorul PRM Gheorghe Funar a spus ca este o strategie politica inainte de alegeri. "Este o strategie. Au invatat cei din PSD din schema aplicata in 2004 de Alianta portocalie. Se aplica scenariul la nivelul Bucurestiului.

Alearga pe culoare paralele doctorul Oprescu si cu domnul Cristian Diaconescu. Inainte de tiparirea buletinelor de vot, domnul Vanghlie va plange pe umarul domnului Diaconescu", a spus Funar, acuzand ca PSD se traduce prin "nu stie stanga ce face dreapta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#PSD, #titus corlatean, #PC, #Codrin Stefanescu, #mariaj , #Mircea Geoana