Liderii PSD si PNL cocheteaza cu ideea unei colaborari postelectorale

Duminica, 09 Martie 2008, ora 15:35
1370 citiri
Liderii PSD si PNL cocheteaza cu ideea unei colaborari postelectorale

Delegatii ale PSD si PNL, conduse de presedintii Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit vineri seara, si au abordat printre altele subiectul unei colaborari postelectorale, au declarat, pentru NewsIn, surse din PSD.

Potrivit surselor citate, din partea PSD au participat alaturi de Mircea Geoana, presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, presedintele de onoare, Ion Iliescu, si liderul deputatilor, Viorel Hrebenciuc. Din delegatia liberala au mai facut parte, in afara de Tariceanu, secretarul general Dan Motreanu si ministrul Apararii, Teodor Melescanu.

Cele doua partide au discutat din nou despre posibilitatea organizarii de anticipate in acelasi timp cu localele, dar atat pesedistii cat si liberalii au cazut de acord ca, desi un scrutin comasat ar avantaja ambele partide, acum este prea tarziu intrucat data localelor a fost stabilita, iar procedurile de cadere a Guvernului ar necesita mai mult decat luna si jumatate care a mai ramas pana la inceperea campaniei.

Aceleasi surse au mai precizat ca PSD a propus din nou varianta unei colaborari postelectorale intre cele doua partide, insa nu s-a ajuns la un numitor comun in conditiile in care liberalilor nu le-ar conveni doar sa acorde sprijin in Parlament in eventualitatea in care PSD ar incerca sa guverneze singur.

Scopul unei colaborari postelectorale ar fi in viziunea celor doua partide izolarea PDL si a lui Traian Basescu, mai sustin reprezentanti ai PSD. De asemenea, discutiile ar urma sa continue in conditiile in care Tariceanu nu este deocamdata prea convins ca o asemenea colaborare i-ar favoriza partidul.

De altfel, in ultima vreme, pe fondul discutiilor neoficiale intre PSD si PNL, s-au intetit si afirmatii asumate public din partea unor lideri ai ambelor partide avand ca tema o eventuala colaborare. Mircea Geoana a admis saptamana trecuta ca PSD nu va putea guverna singur in ciclul urmator, sugerand ca PNL i-ar putea sprijini in Parlament pe pesedisti. De asemenea, o strategie a partidului redactata de Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc are printre variante si o intarire a relatiilor cu liberalii.

Nici lideri liberali precum Crin Antonescu nu au respins o colaborare in viitorul apropiat cu PSD. Vicepresedintii PNL Teodor Melescanu si Norica Nicolai au declarat, sambata, la Suceava, citati de postul public de radio, ca dupa alegerile viitoare va trebui constituita o majoritate de guvernare fara PDL, dar nu au precizat textual ca viitoarea majoritate va fi facuta intre PNL si PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Întâlnire misterioasă la Damasc între președintele Siriei și șeful Serviciului Secret din România, dezvăluită de un diplomat european
Întâlnire misterioasă la Damasc între președintele Siriei și șeful Serviciului Secret din România, dezvăluită de un diplomat european
Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, 17 aprilie, pentru Syria TV, că șeful Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PSD, #PNL, #intalnire, #colaborare , #Mircea Geoana