Motiunea PSD: saptamana viitoare

Luni, 25 Februarie 2008, ora 12:54
890 citiri
Motiunea PSD: saptamana viitoare

La sfarsitul intalnirii informale a membrilor PSD, Mircea Geoana a declarat ca la sfarsitul saptamanii partidul sau va anunta daca va depune, luni, o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu.

"Cred ca aceasta motiune de cenzura este singura solutie ca Romania sa iasa din criza in care se afla."

Presedintele PSD i-a indemnat pe membrii partidului sa voteze legea votului uninominal, pentru ca este un act legislativ important. Geoana a adaugat ca votul favorabil de maine ar putea aduce legea votului uninominal in Camera Deputatilor saptamana viitoare.

Mircea Geoana a declarat ca echipa formata din Adrian Nastase,Viorel Hrebenciuc, Vasile Dancu si Vasile Dragnea vor redacta oferta electorala a PSD.

Partidul Social Democrat va participa la consultarile de la Cotroceni in ceea ce priveste invatamantul, fiind reprezentat de Ecaterina Andronescu si Ana Birchall.

Mircea Geoana a mai spus ca PSD a lansat la Consiliul National o invitatie celorlalte partide, dar si presedintelui Romaniei de a analiza solutia propusa de PSD pentru iesirea din criza, organizarea de anticipate. Liderul PSD a adaugat ca formatiunea asteapta zilele acestea un raspuns coerent de la ceilalti factori politici evocati.

Intr-un ton glumet, Geoana a mai declarat ca "se aprind alarmele la Palatul Victoria" cand PSD vorbeste de motiunea de cenzura, acesta facand afirmatiile respective in momentul in care declaratiile sale erau bruiate de alarma unei masini din curtea PSD.

Intre timp, liderul PSD, Mircea Geoana, s-a aratat optimist ca alegerile comasate ar putea avea loc si a si indicat o posibila data 28 iunie. Geoana a spus ca PD-L nu s-ar putea opune in Parlament impotriva declansarii anticipatelor pentru ca nu are suficiente voturi.

In cadrul aceleiasi intalniri informale senatorul Vasile Dancu a declarat ca "in ceea ce priveste motiunea de cenzura vom face consultari cu colegii din teritoriu, decizia nu poate fi luata doar de membrii de la Bucuresti, e nevoie de parerea unanima pentru a ajunge la o concluzie finala".

PSD va face simulari si va face analize asupra studiilor electorale, analizand avantajele si dezavantajele viitoarei motiuni de cenzura.

A fost o sedinta restransa a conducerii PSD, intr-un cadru informal, in noua formula de conducere, fara decizii concrete. Liderii PSD au vrut sa dea din nou un mesaj de unitate a echipei de conducere, care isi propune sa clarifice statutul de partid de opozitie. Din acest punct de vedere, motiunea de cenzura este parte a unei eventuale strategii legate de alegerile anticipate, strategie ce va fi discutata in aceasta saptamana. Parerile sunt impartite si pe acest subiect.

Pe de o parte, voci din PSD sustin ca depunerea unei motiuni de cenzura ar reprezenta un gest clarificator pentru PSD ca partid de opozitie. Pe de alta parte, lideri ai partidului sustin ca PSD nu trebuie sa se pripeasca in luarea unei decizii, fiind nevoie de o analiza a posibilelor variante, dar mai ales a consecintelor acestora. Asadar, liderii PSD au la dspozitie aceasta saptamana pentru a se decide asupra variantei optime de demitere a cabinetului Tariceanu si declansarea alegerilor anticipate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#uninominal, #PSD, #alegeri , #Mircea Geoana