Ziare.com

O prima analiza a modificarilor la statutul PSD, saptamana viitoare

Joi, 04 Februarie 2010, ora 20:19

   

O prima analiza a modificarilor la statutul PSD, saptamana viitoare
Presedintele PSD Mircea Geoana a spus ca va fi convocata o sedinta a Comitetului Executiv National la finele saptamanii urmatoare care sa faca o prima analiza a propunerilor de modificare a Statutului facute in cadrul Consiliului National.

"Sunt convins ca si dupa ce vom asculta vocea filialelor noastre, la sfarsitul saptamanii viitoare vom putea convoca un Comitet Executiv National care sa traga o prima concluzie privind opiniile divergente privind modificarea Statutului, dar eu sper sa fie si o discutie de substanta cu privire la programul politic, la solutiile pentru Romania", a spus presedintele PSD, la finele sedintei de joi a Consiliului National al PSD.

Geoana s-a pronuntat pentru limitarea posibilitatii ca o persoana sa poata sa-si depuna candidatura la o functie in partid chiar si in timpul Congresului. "Avem o regula clara, ca depunerea oficiala a candidaturilor se face cu o zi sau doua de Congres. Intre un anunt si o candidatura oficiala este uneori o distanta foarte mare", a apreciat Geoana.

In ceea ce priveste criticile aduse propunerii sale ca liderii partidului sa fie alesi de pe liste inchise, pe baza unei motiuni, Geoana a afirmat: "Eu sunt deschis oricarei formule dorite de majoritatea din partid. Toate au punct de vedere valid. In varianta motiunii, daca se 'accidenteaza' din punct de vedere politic un vicepresedinte este foarte greu sa-l inlocuiesti. Cealalta varianta este un plus din punct de vedere al democratiei, dar un minus de coerenta."

Sursa: rNews

Articol citit de 415 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor