PD-L ataca PSD

Luni, 11 Februarie 2008, ora 13:30
673 citiri
PD-L ataca PSD

Liderii PD-L au reactionat critic luni la declaratiile presdintelui PSD, Mircea Geoana, care ceruse demisia Guvernului Tariceanu. Vasile Blaga a apreciat ca "nu avem de-a face cu un Guvern liberal, ci cu o franciza a PSD."

Secretarul general al PD-L a mai apreciat ca revocarea Avocatului Poporului este o problema a PSD, formatiunea, care l-a propus pe Ioan Muraru, in fruntea institutiei.

Blaga a completat ca in aceasta situatie trebuie auzita parerea presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, tinand cont de faptul ca propunerea a fost facuta de consilierul acestuia, Marius Oprea.

La randul sau, Teodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L a calificat declaratiile liderului social-democratilor drept demagogie. "Fara sprijinul PSD, PNL nu poate ramane la guvernare", a aratat democrat-liberalul. "Declaratia lui Mircea Geoana este facuta pentru a mai obtine ceva de la Guvern", a subliniat prim-vicepresedintele PD-L.

"Nu este vorba de un guvern Basescu-Tariceanu, asa cum a precizat Geoana, ci de un guvern Geoana-Tariceanu. Guvernul Tariceanu II a intrat in functiune cu sprijinul masiv al PSD", a amintit Stolojan.

"Guvernul este sustinut netransparent de PSD, prin negocieri de culise, ascunse electoratului", a acuzat in continuare democrat-liberalul. Liderul PD-L considera ca "daca nu mai doreste sa sustina Guvernul, PSD are instrumente constitutionale pentru a face acest lucru".

Blaga a mai declarat ca PD-L este pregatit sa castige toate alegerile, indiferent cand PSD si PNL vor decide sa le organizeze.

Intrebat despre o eventuala organizare simultana a alegerilor locale si generale, Blaga a replicat: "Suntem pregatiti indiferent cand le vor stabili".

"Vrem sa scoatem in evidenta falsitatea PNL si PSD", a mai spus Blaga, reamintind ca PNL si PSD detin majoritatea in Parlament si puteau sa treaca orice lege.

Pe de alta parte, Blaga a anuntat ca, peste o saptamana, partidul va prezenta calendarul integral al lansarilor candidatilor pentru primariile din municipiile resedinta de judet.

"Am recomandat astazi ca sa facem acest lucru (lansarea, n. red.) pana in 15 martie acolo unde lucrurile sunt foarte clare, unde am mers pe o singura varianta pentru ca noi credem ca este castigatoare, urmand ca in jurul datei de 11-12 aprilie sa organizam o ampla lansare la Bucuresti", a precizat secretarul general.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#PDL, #PSD, #guvern , #Mircea Geoana