Profesorul din Dorohoi care si-a anuntat candidatura la sefia PSD a fost suspendat

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 16:13
4986 citiri
Profesorul din Dorohoi care si-a anuntat candidatura la sefia PSD a fost suspendat
Foto: Monitorul de Botosani

Pentru ca a adus prejudicii partidului prin anuntarea candidaturii sale la presedintia Partidului Social Democrat, exprimandu-si dorinta de a concura cu Mircea Geoana, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu sau cu Miron Mitrea, un profesor din Dorohoi a fost exclus din partid.

'Orice membru de partid poate candida pentru orice functie, in spiritul exercitiului democratic. In conformitate cu prevederile statutului, am incercat sa atrag atentia conducerii de la Bucuresti referitor la situatia dezastruoasa, social si economica, a acestei zone cea mai saraca din Uniunea Europeana. Am experienta suficienta pentru a imbunatati aceasta situatie', a afirmat Ioan Domonco, in urma cu o saptamana, atunci cand si-a anuntat candidatura.

Potrivit ziarului local Banul botosanean, Ioan Domonco, cel care si-a anuntat intentia de a concura cu Geoana, Mitrea si Nastase la presedintia PSD, a fost suspendat, sambata, din partid pentru sase luni.

Anuntul a fost facut de Dorin Alexandrescu, presedintele PSD Dorohoi. "Pe 11 februarie am avut sedinta de consiliu a organizatiei municipale Dorohoi. S-a luat in discutie candidatura domnului Domonco la presedintia partidului. Prin vot s-a hotarat ca PSD Dorohoi nu sustine candidatura domnului Domonco. S-a hotarat suspendarea acestuia pentru sase luni.

Domnul Domonco nu a prezentat un minim program cu care sa-si sustina candidatura. Intentia a prezentat-o pentru inceput presei si apoi partidului. A mai avut o sanctiune. Consideram ca Domonco aduce prejudicii de imagine PSD Dorohoi si vrea sa-si faca notorietate", a declarat Alexandrescu.

Ioan Domonco a obtinut un singur vot de sustinere, din cele 30 exprimate. "Consider ca prin acest gest imi sunt lezate drepturile asigurate de Constitutie", a declarat Domonco, adaugand ca nu poate fi suspendat intrucat si-a achitat cotizatia pe aprilie inclusiv si ca o asemenea masura poate fi luata doar de Comitetul de Conducere al filialei locale a partidului, din care face si el parte.

Aceasta este cea de-a doua suspendare a sa din partid dupa ce anul trecut a dorit sa fie desemnat potential prim-ministru intr-un viitor guvern PSD. El a fost reprimit in partid dupa patru luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#candidat Dorohoi PSD, #Ioan Domonco, #candidati sefia PSD , #Mircea Geoana