PSD ameninta cu o motiune simpla

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 17:14
811 citiri
PSD ameninta cu o motiune simpla

PSD pregateste o motiune simpla, care va fi depusa saptamana viitoare, cel mai probabil la Senat, pe marginea scumpirii preturilor si a masurilor de atenuare, ce trebuie intreprinse de Guvern si de autoritati, a anuntat liderul social-democratilor, Mircea Geoana, marti, la Turnu Magurele.

Mircea Geoana si-a exprimat ingrijorarea fata de "esecurile politicilor economice, fiscale si sociale ale puterii de dreapta", care, in opinia presedintelui PSD, au adus Romania intr-un "punct critic".

PSD va abandona propriul proiect de lege pentru introducerea votului uninominal, pe care l-a introdus in parlament, in 2005 si il va sustine pe cel al Guvernului, a declarat, tot marti, liderul PSD, Mircea Geoana, transmite corespondentul NewsIn.

Mircea Geoana a participat la intalnirea cu organizatiile PSD din judetele care fac parte din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia (Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi).

Liderul PSD sustine ca, in felul acesta, se creeaza posibilitatea aplicarii votului uninominal la alegerile parlamentare din 2008. "Avem obligatia din punct de vedere civic, democratic, politic si constitutional sa ne aplecam cu prioritate asupra legii care se afla in dezbaterea Parlamentului asa cum a fost ea oferita de catre Guvern si tinand cont de observatiile Curtii Constitutionale si avem obligatia sa dam, cu celeritate, intr-un orizont de timp foarte apropiat, o lege a votului uninominal care, chiar daca este diferita in anumite puncte de legea noastra initiala, are macar sansa sa intre in vigoare si sa fie aplicabila la alegerile parlamentare din 2008. Orice alta varianta care ar permite repornirea discutiei interminabile din Parlament va fi, de fapt, un pretext sau o metoda de omorare a votului uninominal", a spus liderul social-democrat.

Potrivit lui Geoana, avalansa scumpirilor preturilor la bunuri si servicii esentiale, "sufocarea investitiilor", scaderile de la bursa sau problemele ridicate de importatorii de medicamente constituie "semne serioase de criza." Presedintele PSD a relansat "un apel la factorii responsabili si de decizie" pentru elaborarea unui "plan de criza" care sa scoata Romania din impas.

Mircea Geoana a participat la Turnu Magurele la intalnirea membrilor birourilor permanente judetene ale PSD, din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#PSD, #Geoana, #motiune , #Mircea Geoana