PSD vrea alianta de guvernare cu PD-L, dar fara UDMR

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 16:28
3649 citiri
PSD vrea alianta de guvernare cu PD-L, dar fara UDMR

PSD a votat la intrunirea Comitetului Executiv de luni pentru o alianta cu PD-L in vederea formarii unei majoritati parlamentare si a Guvernului, a anuntat Mircea Geoana.

Conditia explicita a social-democratilor este neparticiparea UDMR la aceasta formula de guvernare.

Comitetul Executiv a decis cu 41 de voturi pentru si 17 impotriva sa dea mandat echipei de negociere ca sa discute cu reprezentantii PD-L. Printre cei care s-au opus au fost Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti si primarul Constantei Radu Mazare.

"Decizia pe care am luat-o astazi este de a demara negocieri pt formarea unei majoriati cu PD-L, cu pastrarea elementelor initiale ale programului de guvernare, dar si cu conditia explicita de neparticipare a UDMR la guvernare. A fost un vot majoritar in favoarea acestei aliante, de 41 la 17", a declarat Mircea Geoana.

Liderul PSD a mai spus ca ramanerea in Opozitie, varianta vehiculata de mai multi membri ai PSD inainte de intrunirea Comitetului, ar fi insemnat nesocotirea voturilor date de alegatori.

"Puteam sa ramanem si in Opozitie, insa asta ar fi insemnat nesocotirea voturilor date de electoratul roman", a adaugat Geoana.

Liderul PSD a delarat ca dupa semnarea unui protocol cu PD-L vor fi impartite functiile in Guvern.

"Exista o negociere legata de functiile din Guvern si dupa discutii si semnarea unui protocol vom stabili impartirea algoritmica a functiilor. Vom comunica elementele detaliate ale mandatului nostru dupa discutia cu cei de la PD-L", a precizat Geoana.

Cine cu cine a votat

Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc au votat luni in favoarea unei guvernari PSD-PNL, in timp ce Mircea Geoana a mers pe curentul general si a votat cu PD-L, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Organizatiile care au votat impotriva PD-L au fost: Bucuresti, Constanta, Buzau, Sibiu, Calarasi, Arges, Tulcea si Prahova, au mai spus sursele citate.

Potrivit unor participanti la discutie, procedura de vot a fost urmatoarea, fiecare mebmbru al CExN se ridica si isi spunea optiunea: fie pentru a intra la putere alaturi de PD-L, fie pentru o coalitie cu PNL.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#PSD votat alianta, #PSD PDL Guvern , #Mircea Geoana